BREAKING NEWSȘtiri

Consilierii USR Câmpina refuză să se prezinte la consultările inițiate de primarul Moldoveanu

În urmă cu puțin timp, conducerea USR Câmpina a anunțat printr-un comunicat de presă că reprezentanții acestui partid în Consiliul Local nu se vor prezenta la consultările cu partidele organizate mâine, 25 august, de primarul Alin Moldoveanu, pe tema PUZ-ului ce include construcția unui pasaj subteran în centrul localității.
Vă reamintim că tot în cursul zilei de azi organizația PSD Câmpina a anunțat, tot printr-un comunicat de presă, că nici consilierii social-democrați nu vor lua parte la consultările inițiate de Alin Moldoveanu.

Publicăm în continuare comunicatul USR Câmpina:

”Ca urmare a invitației Primarului Municipiului Câmpina, transmisă consilierilor locali USR Câmpina pentru 25.08.2022, ora 12:00, răspundem public.
Încă de pe 10.08.2022, USR Câmpina a solicitat organizarea unei dezbateri publice pe tema „P.U.Z. – pasaj subteran” la care să participe:
– cetățeni ai localității;
– consilierii locali ai tuturor partidelor reprezentate;
– specialiștii care au participat la elaborarea PUZ-ului;
– organizațiile legal constituite.
O documentație P.U.Z. se elaborează într-o formă inițială, care, în urma avizării, se poate adapta sau se poate modifica substanțial pentru ca la final să poată fi aprobată prin hotărârea Consiliului Local devenind lege locală cu aplicabilitate imediată privind modul de construire în arealul reglementat.
Consilierii au fost aleși de cetățeni pentru a le reprezenta interesele, iar dacă, în urma rundelor succesive de informare și consultare a populației, opțiunile acestora nu au fost cel puțin analizate, daca nu chiar preluate în documentația PUZ, consilierii au tot dreptul sa respingă o astfel de documentație de urbanism.
În plus, ei sunt cei care decid prin vot dacă interesul public este primordial și, poate, mai important decât asta, decid dacă prin aprobarea unui P.U.Z. pentru o investiție nu vor apărea probleme pentru localitate, ca urmare a investiției aprobate.
Considerăm că poziția consilierului local este tratată cu superficialitate de către primar. Acesta trebuie să înțeleagă rolul consilierilor, acela de a fi în interesul cetățenilor.
„Primarul este ales prin votul direct al cetățenilor, motiv pentru care trebuie să le asculte doleanțele transmise prin consilierii locali. Părăsirea sălii de ședințe de consiliu la fiecare încercare de interpelare din partea consilierilor, arată, consider, o lipsă de respect față de câmpineni”, Liviu Dumitrache, Președinte USR Câmpina.
Ca atare, consilierii USR Câmpina resping invitația Primarului Municipiului Câmpina, domnul Alin Moldoveanu”

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare