BREAKING NEWSȘtiri

Concesionarea hotelului de la Casa Tineretului, din nou în vizorul administrației locale

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local ce va avea loc miercuri, 29 martie, se află mai multe proiecte care au suscitat interes din partea cetățenilor. Unul dintre ele se referă la desființarea Serviciului Piața Centrală și trecerea lui din subordinea Consiliului Local în subordinea primarului, proiect care s-a mai aflat în dezbaterea legislativului, fiind respins cu majoritate de voturi. Al doilea se referă la înființarea Centrului Cultural Municipal, de asemenea un proiect pe marginea căruia aleșii locali au mai discutat fără a se pune de acord și despre care publicația noastră v-a informat în trecut pe larg.
Un alt proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de miercurea viitoare, inițiat de consilierii Roxana Gheorghe (Partidul Verde), Bogdan Ene (PMP) și Cosmin Raț (POL), se referă la concesionarea hotelului de la Casa Tineretului. Referatul de aprobare anexat proiectului de hotărâre face trimitere la un studiu de oportunitate potrivit căruia valoarea totală a investiției pe care ar trebui să o facă un eventual concesionar este estimată la suma de aproximativ 6.000.000 – 7.000.000 lei (adică aproximativ 1,5 milioane de euro).
Concesionarul are obligaţia amenajarii si modernizarii imobilului ce constituie obiectul iniţierii procedurii de concesionare, la standardele si cerintele actuale ale pietei. Lucrarile de modernizare vor cuprinde inlocuirea finisajelor interioare, instalatiilor, tamplariei interioare, mobilierului, reparatia acoperisului, hidroizolarea acestuia, izolarea fonica, montarea unei centrale termice, separatiile la utilitati, realizarea unor recompartimentari care nu afecteaza structura de rezistenta a constructiei – mai precizează documentul.

Între obligațiile viitorului concesionar se mai numără „recompartimentarea camerelor prin modificări de compartimentare nestructurală realizate din materiale demontabile, reparații ale acoperișului, hidroizolare, izolare fonică; decopertarea pereților și finisarea acestora prin tencuieli, placaje, zugrăveli și vopsitorii interioare,  înlocuirea instalațiilor electrice, instalațiilor sanitare, instalațiilor de încălzire și ventilație, inclusiv montare centrală termică, reparații la bransamente și racorduri, separații la utilități, reparații și înlocuiri la pardoseli, înlocuiri de tâmplărie interioară și exterioară, dotarea camerelor cu mobilier adecvat la standardele și cerințele actuale ale pieței”.
Același referat de aprobare întocmit de cei trei semnatari ai proiectului mai specifică și faptul că la parterul hotelului, în foaierul mic, concesionarul are obligația amenajării unui spațiu de alimentație publică, restaurant în cadrul căruia turiștii cazați să poată servi masa.
Un eventual investitor care ar dori să dezvolte o afacere în acest imobil, potrivit condițiilor impuse, va fi așadar obligat să investească cel puțin 1,5 milioane de euro în amenajări și modernizări, precum și să plătească municipalității, pentru o perioadă de 25 de ani,  o redevență de 61.716 lei pe an (circa 13.000 euro/ an).
Greu de crezut că, în aceste condiții, se vor înghesui prea mulți investitori dispuși să preia o astfel de afacere într-un oraș fără prea multe atracții turistice, cu atât mai mult cu cât nu este pentru prima dată când administrația locală încearcă să concesioneze acest imobil.
De remarcat și faptul că în raportul ce însoțește proiectul de hotărâre a fost reglementat și faptul că imobilul nu poate fi folosit în scopuri cum ar fi săli de jocuri de noroc, cazinouri, depozite angro ori activități de producție poluante.

2 Comentarii  

  1. Interesant de urmărit cine s-ar încumeta să ia în concesiune hotelul de la casa științei.Iar despre piață ce să mai zic.Eu nu știu cum mai pot lucra angajații de la piață în stresul creat de această situație.Iar cei care vând (o parte dintre ei ) sau cei care au vândut în piață ,( mă refer la individul care a făcut filmări și comentarii jignitoarea la adresa angajaților,postându-le pe diverse grupuri unul dintre ele fiind administrat de un consilier local care nu a luat nici o măsură în acest sens) profită din plin de această situație și creează o atmosferă tensionată greu de gestionat. Probabil asta se dorește-Circ și panaramă.

  2. Pai este simplu sa facă un bordel si veți vedea câți clienți au acolo ,,deja se știe ca acolo se duc clienți cu fetele pt servicii sexuale și politia la fel asa ocazional sa mai decompreseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare