În ultimele zile, alimentarea cu apă potabilă în Câmpina a fost întreruptă în mod repetat ca urmare a unor avarii apărute în rețeaua gestionată de HidroPrahova. Nemulțumiți că au rămas fără apă pe neanunțate, zeci de cetățeni, dar și întreprinzători din domeniu HoReCa, au asaltat cu mesaje și apeluri telefonice atât operatorul HidroPrahova, cât și Primăria Câmpina, pentru a cere explicații față de ceea ce se întâmplă. „În ultimele două zile, HidroPrahova a oprit distribuția de apă ore întregi, fără să anunțe în prealabil pe nimeni. Sunt familii cu oameni bătrâni ori cu copii mici, care au nevoi urgente. Am sunat la Hidro de fiecare dată și mi s-a spus, pe un ton răstit, că este o avarie neprevăzută. De la Primărie am primit același răspuns, un domn de la ADPP m-a sfătuit să fac o sesizare în scris. Păi ce sesizare să mai fac, dacă de două zile tot semnalez aceste probleme?! De neînțeles atitudinea celor de la HidroPrahova, dar și a celor din Primărie, care asistă, fără a lua nicio măsură, la faptul că în mod repetat orașul rămâne fără apă” – ne-a declarat I. Dumitrașcu, unul dintre cetățenii nemulțumiți.
La rândul său, Simona Neagu, reprezentant al HidroPrahova, sucursala Câmpina, ne-a declarat că avariile au fost total neprevăzute și că angajații societății au rezolvat cât au putut de repede problemele. „Ne cerem scuze față de câmpineni pentru disconfortul creat și facem tot posibilul să prevenim astfel de incidente!” – a declarat aceasta.
Menționăm că operatorul HidroPrahova a publicat pe site-ul instituției anunțuri de înștiințare în fiecare dintre cele două zile în care alimentarea cu apă a orașului a fost oprită. „Societatea HIDRO PRAHOVA SA anunță oprirea distribuției apei potabile în municipiul Câmpina, astăzi 17 iunie 2022, în intervalul orar 9.00-13.00, pentru remedierea unei defecțiuni accidentale la conducta de distribuție din strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, intersecție cu strada Kogălniceanu. Sunt afectați de această oprire abonații HIDRO PRAHOVA SA care locuiesc în municipiul Câmpina” – se arată în anunțul publicat astăzi. Drept este că acestea au apărut în spațiul public cu puțin timp înainte de începerea intervalului orar în care apa a fost oprită.
4 Comentarii
Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!
Acestea sunt adevăratele proiecte pentru Primăria Campina. Întreținerea, repararea si redimensionarea rețelelor de apă si canalizare ale Municipiului Campina. Cu rețeaua de canalizare existentă se inunda frecvent subsolurile cladirilor din Campina. Din 1983 până in prezent subsolul blocului in care locuiesc se inunda frecvent si la parterul blocului sunt cabinete medicale si farmacii. Cu toate eforturile OMV Petrom SA, laboratoarele de la demisolul ICPT Campina se inunda. Problemele nu sunt la locuințe ci la rețeaua de canalizare prost realizata si subdimensionata. De asemenea, este necesara igienizarea si întreținerea izvoarelor si lacurilor din Perimetrul Municipiului Campina. ACUM NU SUNTEM PREGATITI PENTRU PASAJE SUBTERANE CARE SA SE UMPLE CU APA DIN REȚEAUA DE CANALIZARE ȘI DIN APA DE PLOAIE.
Avem cea mai scumpa apa,cu cele mai dese si lungi întreruperi si cu duritate foarte mare(calcar ca inainte de modernizarea statiei cu fonduri europene).
Dragi prieteni, problema nu este cu HIDRO ci la ADMINISTRAȚIA MUNICIPIULUI CAMPINA. Și dacă se schimba furnizorul de servicii pentru apa potabilă si canalizare problemele raman.
In patru puncte, încerc sa descriu un proiect URGENT pentru Primăria Municipiului Campina:
1. Întreținerea si igienizarea sursele de apa potabilă precum si a retetelor de alimentare cu apa potabila si industriala pentru Municipiului Campina.
2. Rețeaua de canalizare trebuie sa fie verificata si reproiectata pentru a nu exista scurgeri din rețeaua de canalizare in rețeaua de apa potabila. Multe subsoluri ale cladirilor sunt inundate frecvent din rețeaua de canalizare si din apa de ploaie iar conductele de apa potabila sunt scufundate in mizeria din subsoluri.
3. Cu o rețea de canalizare bine proiectată si realizată se poate monitoriza nivelul apei freatice pentru a se asigura apa curata in izvoarele si lacurile din Perimetrul Municipiului Campina.
4. Scurgea apele din rețelele de canalizare trebuie sa nu contamineze râurile si lacurile din zona.
Sper ca Primăria Municipiului Campina sa rezolve intai astfel de probleme vitale si apoi sa se gandesca la PASAJE SUBTERANE.
Primăria Municipiului Campina trebuie sa inteleaga ca toate lucrările care necesita foraje sau excavări trebuie făcute cu un studiu geologic cu echipe multidisciplinare in colaborare cu ANRM si OMV Petrom SA. Fara studiul subsolului se pot intampla catastrofe si nu accidente minore. Reamintesc faptul ca istoria industriei de petrol din Campina este de peste 160 de ani si in 1944 Campina a fost bombardata iar in subsol ar putea sa fie proiectile neexplodate.
CORECT domnule Badiu, dar pe ei NU-i intereseaza asta. Ei nu vad in fata ochilor decat 20 milioare euro si cum sa-i imparta. NOI trebuie sa ne mobilizam sa nu-i lasam sa-si faca mendrele si asta cat mai repede pana sa-nceapa orice lucrare.