BREAKING NEWSȘtiri

Au început să fie montate relantisoare la trecerile de pietoni din Câmpina

Urmare tragicului accident rutier petrecut la începutul lunii aprilie în orașul nostru, în care un tânăr în vârstă de 17 ani și-a pierdut viața în timp ce traversa regulementar pe la trecerea de pietoni, administrația locală a întreprins o serie de măsuri menite să sporească siguranța participanților la trafic pe drumurile publice, fie ei conducători auto sau pietoni.
O astfel de măsură constă în montarea de relantisoare la trecerile de pietoni de pe Bulevardul Carol I, după care se va trece și în alte zone ale orașului cu circulație mai intensă.

Administrația locală a achiziționat în acest sens 314 limitatoare de viteză din cauciuc (500x400x40 mm) și 15 capace limitatoare de viteză cu înălțimea de 40 de milimetri. Acestea sunt folosite, în general, în apropierea școlilor, grădinițelor, în parcările centrelor comerciale, benzinării și în toate zonele unde se dorește limitarea vitezei până la 30 km/ oră. Prețul achiziției: 7.527 euro (fără TVA).
Cât se vor dovedi acestea de utile, rămâne de văzut, cu atât mai mult cu cât avem experiența anilor trecuți, când sub administrația Tiseanu s-a mai încercat montarea de relantisoare în diverse zone ale municipiului, după care acestea au fost deființate ori chiar desprinse din asfalt de către unii cetățeni nemulțumiți de faptul că mașinile au avut foarte mult de suferit.

5 Comentarii  

  1. Aceasta nu este o solutie buna, aceasta e o solutie care ingreuneaza traficul si nu rezolva problema infrastructurii. Este o solutie preferata de primarie ce le permite sa pluseze ce sume doresc ei. De ce nu se pun senzori de presiune in asfalt? Sau de ce nu se face un studiu sa vada care este cea mai buna optiune? Actionam la ce spune lumea pe retelele de socializare…

  2. Solutia era sa-i sanctioneze pe cei care fac intreceri pana la pierderea permisului, asta e o lovitura pe care o incasam toti pentru cei putini, o mare ndreptate

    1. Bănuiesc ca tu nu ai nici macar bicicleta, de ce te-ar durea pe tine de costul de reparatie al masinilor, celor care nu alearga prin oras….???Asta este dovada de incompetenta si lipsa de viziune din partea autoritatilor.Sa blochezi tot orasul cu mizeriile acelea, care nici macar nu sunt pentru 30/h (treceti voi cu 30/h peste ele de 10 ori si mai vorbim) pentu un singur accident mortal……!!!!Asta a fost singura solutie care s-a gasit????Si semafoarele de pe C-tin Stere tot ca sa nu se mai faca accidente s-au montat, si acum sunt strâmbe de la atâtea accidente ce au avut loc, si nu le mai îndreapta nimeni….!!!!

  3. Plăcuțe de frână, discuri, amortizoare, bucșe la mașină, cine repară cu noi? Din vina unei persoane suferim toți. Chiar nu e o idee buna. De 25 de ani nu sa mai pus nicoun relantisor. Acum a venit momentul să le montați? Chiar nu e o idee buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare