Știri

Ziua Armatei la Câmpina

Ziua Armatei a fost sărbătorită la Câmpina în nota obişnuită a evenimentului. Destui gură-cască de toate vârstele, care au abandonat condiţia de trecător în favoarea celei de privitor luat pe nepregătite, mulţi bătrâni cu copii (bunici cu nepoţi, probabil), spectacole artistice cu muzică şi dansuri populare (ansamblul Ghiocelul și corurile elevilor de la Forestier și Energetic), cuvântări ale oficialităţilor şi ale unor ofiţeri de carieră ieşiţi la pensie, slujbă religioasă (oficiată, anul acesta, de doar doi preoţi parohi), depuneri de coroane. 
Sărbătoarea instituţiei în care românii au cea mai mare încredere, după sondajele de opinie ale ultimilor ani, a strâns pe 25 octombrie, în parcul de la Monumentul Soldatului Necunoscut (locaţia obişnuită a ceremoniilor dedicate Zilei Naţionale, Zilei Armatei şi altor sărbători oficiale), circa 150 de persoane. Parcă mai puţini decât anul trecut, cu toate că vremea a fost călduroasă şi plăcută. Dintre notabilităţi am aminti primarul, viceprimarul, reprezentanţi ai municipalităţii, senatorul de Valea Prahovei, oficiali ai unor instituţii publice importante, conducători de ONG-uri, membri ai unor delegaţii de partid, reprezentanţi ai unor societăţi comerciale (şi acestea, mai puţine decât în alţi ani).
În fine, cum spuneam şi în alţi ani, aproape toată floarea oraşului, dar cu destule petale lipsă. Fiind an preelectoral, partidele locale nu şi-au încordat prea tare muşchii, păstrându-se, probabil, pentru următorul 25 octombrie care va pica taman în campania electorală a alegerilor parlamentare din anul 2016. Înainte de depunerea coroanelor de flori la statuia Soldatului Necunoscut, primarul Horia Tiseanu a înmânat diplome de onoare celor trei veterani de război care au participat la eveniment. În afară de cei trei, mai sunt în Câmpina doar 13 veterani de război, care, cu siguranţă, ar fi dorit să participe şi ei la acţiune, dacă sănătatea le-ar fi permis acest lucru. După depunerea coroanelor, a urmat defilarea unor plutoane formate din elevii Școlii de Agenţi de Poliție “Vasile Lascăr” și din agenții de la Poliția Locală Câmpina.
Acţiuni omagiale prilejuite de Ziua Armatei au avut loc, duminică, în multe oraşe din ţară, preşedintele Klaus Iohannis fiind prezent, pe parcursul zilei, la evenimente desfăşurate în judeţul Arad. (A.N.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare