Știri

Victor Bercăroiu declară război administraţiei locale

Respingerea pentru a doua oară consecutiv de Consiliul Local a proiectului privind aprobarea unui plan urbanistic de detaliu pentru un centru de afaceri al firmei Mercantis l-a deranjat foarte tare pe directorul general al acestei societăţi, fostul deputat şi candidat la funcţia de primar în anul din 2008 din partea PSD, Victor Bercăroiu.
Reamintim că aprobarea acestui proiect nu implica nici o contribuţie a bugetului local pentru această investiţie, pe care firma Mercantis doreşte s-o realizeze prin accesare de fonduri europene, pe propriul teren!
După câteva zile de la cea de-a doua respingere a proiectului în Consiliul Local, Victor Bercăroiu ne-a declarat: „Nu-mi dau seama nici acum dacă a fost un motiv politic sau unul economic, care a stat la baza deciziei respingerii acestui proiect. Politic nu văd de ce, pentru că primarul Horia Tiseanu ştie foarte bine ce am făcut eu pentru acest oraş şi ce ar fi însemnat aceasta investiţie, iar din punct de vedere economic, nici atât nu văd să fi existat vreo problemă, având în vedere că este o investiţie de 1,4 milioane euro prin s-ar fi creat câteva zeci de locuri de muncă şi ar fi crescut încasările la bugetul local. Şi atunci? Îmi este cu atât mai greu să înţeleg cu cât toţi consilierii cu care am discutat mi-au garantat că nu sunt probleme, inclusiv primarul Horia Tiseanu. Mai mult, proiectul a fost votat în unanimitate în Comisia Tehnică, inclusiv de Horia Tiseanu. Noi am manifestat toată buna credinţă care era posibilă, realizând toate cerinţele din certificatul de urbanism eliberat de Primărie – studiu geotehnic, acordul notarial al vecinilor, acordurile de la furnizorii de utilităţi, acordul de mediu, iar în plus am realizat şi studiul de însorire. Nu aveau nici un motiv să nu aprobe acest proiect şi poate tocmai din acest motiv nu a existat nici o discuţie, pentru că nu aveau ce să spună”.
Consiliul Local va fi acţionat în contencios administrativ
Dincolo de toate acestea, Victor Bercăroiu pare hotărât să declanşeze un adevărat război cu administraţia locală. „Cei 21 de acţionari ai firmei Mercantis am hotărât să luăm legătura cu mai multe case de avocatură, care ne-au garantat că avem câştig de cauză. Vom acţiona în instanţa de contencios administrativ împotriva Consiliului Local, iar consilierii care nu au votat în favoarea acestui proiect vor trebui să răspundă pentru gestul lor. În plus, de abia aştept să mă uit în ochii lui Lucian Cercel şi Gheorghe Sandu, care la prima şedinţă au votat în favoarea proeictului, iar la cea de-a doua s-au abţinut. Pentru mine este clar că li s-a impus de la partid acest lucru, pentru că Lucian Cercel nu poate uita zilele grele din decembrie 1989, când am stat alături din 22 şi până în 31 decembrie, iar Gheorghe Sandu nu poate uita că l-am luat de mână şi l-am dus la preşedintele Iliescu atunci când Rafinăria trecea prin momente grele. Graţie şi acelor eforturi, Rafinăria a mai funcţionat câţiva ani buni, iar câteva sute de oameni au avut o pâine pe masă. În plus, cei de la Primărie trebuie să nu uite că, pentru viitorul corp C2 al Pieţei, vor avea nevoie şi de semnăturile noastre. Nu le vor avea! Nu mai vorbesc de faptul că şi corpul C1 al Pieţei este construit şi pe proprietatea Mercantis, pentru că ei trebuiau să lase aproape doi metri între fostul BIG şi corpul lor de piaţă. Şi mi s-a părut extrem de interesant că, exact în şedinţa în care s-a respins acest proiect, cu o grabă stranie, s-a aprobat un parteneriat public-privat pentru construcţia corpului C2. Sunt foarte curios să văd şi eu cine va investi în acest corp, pentru că, din punctul meu de vedere, nu este o investiţie rentabilă. Am convingerea că timpul va lămuri toate aceste lucruri şi se va afla la un moment cine a vrut cu tot dinadinsul, poate şi de ce, să nu se realizeze proiectul firmei noastre”, a mai declarat Victor Bercăroiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare