BREAKING NEWSȘtiri

Varianta ocolitoare Băneşti-Valea Doftanei, tot mai aproape de a deveni realitate

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, a semnat ieri, 4 august, contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţii „Variantă Ocolitoare Băneşti-Valea Doftanei“. Durata realizării acestui studiu, finanţat din fonduri ale Consiliului Judeţean Prahova, este de 90 de zile de la semnarea contractului, după finalizarea acestuia urmând să fie demarată licitaţia lucrărilor de execuţie a drumului.

Sunt analizate  două variante de drum ocolitor, ambele cu o lungime de aproximativ 20 km. Realizarea acestei centuri ocolitoare va duce la creșterea mobilității, preluarea unor valori importante de trafic din zona municipiului Câmpina spre Valea Doftanei şi, implicit, descongestionarea circulaţiei rutiere, la reducerea timpului de deplasare pentru transportul de persoane, mărfuri, materie primă etc.
Noua arteră va spori, totodată, siguranţa circulaţiei rutiere şi pietonale, va duce la scăderea noxelor şi va contribui la dezvoltarea zonei.
Varianta ocolitoare, care va avea caracteristicile unui drum judeţean, va beneficia de o serie de lucrări de artă de tip poduri şi podeţe, de pasarele, de stabilizare a malurilor şi amenajarea cursului râului Doftana în zonele afectate.

2 Comentarii  

  1. Aveți în vedere și posibilitatea de unire ci o eventuală centură a Comarnicului și a celorlalte orașe de pe Valea Prahovei? …Eventual, continuarea cu TransBaiul, până la Azuga ?Ar putea fi luată în considerare această posibilitate la nivel de Consiliu Județean. Știu că s-a mai discutat această posibilitate la nivel guvernamental, fără sa se ajungă la nici o finalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare