Știri

Valentin Crețu (PLUS Câmpina): NU-I VOM PUNE BEȚE ÎN ROATE PRIMARULUI ALIN MOLDOVEANU

Născut și crescut în Câmpina, absolvent al Facultății de Electrotehnică din Brașov, Valentin Crețu are 45 de ani și face parte din noul val de politicieni care au candidat la alegerile din 27 septembrie 2020. 
Valentin Crețu a lucrat după absolvirea studiilor universitare în cadrul Companiei Energopetrol din Câmpina în funcția de inginer de sistem. În anul 2000 a obținut prin concurs, la Primăria Câmpina, tot un post de inginer de sistem, ulterior părăsind locul de muncă din administrația locală pentru un altul la firma privată Protelco din Câmpina, unde din anul 2002 se ocupă de proiectarea rețelelor de telecomunicații, având contracte la nivel național. 
Valentin Crețu nu a mai făcut politică până în ianuarie 2019, atunci când s-a hotărât să facă acest pas alături de alți prieteni și colegi din Câmpina, pe fondul derapajelor PSD în ceea ce privește legile justiției, implicându-se în Partidul Libertate Unitate și Solidaritate (PLUS), condus de Dacian Cioloș. 
Valentin Crețu îl va înlocui în Consiliul Local Câmpina pe demisionarul Cătălin Florescu (PLUS), candidatul alianței de dreapta PNL-USR-PLUS la funcția de primar al Câmpinei, care în urma eșecului din alegeri a optat să se retragă de pe prima poziție a listei de consilieri municipali. Mandatul de consilier municipal al lui Valentin Crețu urmează a fi validat de către instanța judecătorească în următoarele zile, conform procedurilor legale stabilite de noul cod administrativ. 
Prezent în studioul Oglinda de Azi, la o emisiune axată în principal pe analiza rezultatelor alegerilor locale moderată de Florin Frățilă, Valentin Crețu a recunoscut între altele că alianța electorală de dreapta constituită și la Câmpina pentru alegerile locale din 27 septembrie scârțâie din toate încheieturile și că Florescu Cătălin a pierdut alegerile pe mâna liberalilor, care nu s-au implicat în campania electorală. Referitor la primarul independent Alin Moldoveanu, Valentin Crețu rămâne fidel sloganului „fără penali în funcții publice”, afirmând că “dacă am pornit pe idea «Fără penali în funcții publice», eu unul vreau să mă țin de ea, pentru că nu am intrat în politică să mă duc după cum bate vântul (…) Atâta timp cât există o hotărâre judecătorească definitivă în ceea ce-l privește pe Alin Moldoveanu, da, îl consider penal, nu am de ce să spun altfel decât colegii de la USR Prahova”. 
Cu toate acestea, Valentin Crețu susține că va fi nevoit să lucreze cu primarul Alin Moldoveanu și în niciun caz nu-i va pune bețe în roate: „Noi vom lucra în administrația locală pe proiecte (…) Primarul Alin Moldoveanu a fost ales, a fost validat de către instanță și în niciun caz nu-i vom pune bețe în roate”.
Despre cum se va constitui o majoritate în Consiliul Local, atâta vreme cât există multe fricțiuni în alianța PNL-USR-PLUS, Valentin Crețu nu are încă un răspuns, cert fiind doar faptul că nu-și dorește funcția de viceprimar în condițiile actuale: „Nu îmi doresc funcția de viceprimar. Am avut în intenție, am analizat acest aspect și am ajuns la concluzia că am prea mult de muncă la firma la care lucrez și multe proiecte în derulare pe care nu vreau să le abandonez. Voi fi doar consilier local”. 
Urmăriți mai jos interviul integral. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare