BREAKING NEWSȘtiri

USR-PLUS amendează declarațiile triumfaliste ale PSD referitoare la linia ferată Câmpina – Câmpinița – Telega

Continuă polemica partidelor pe tema regimului juridic și a dreptului de proprietate publică asupra unor bunuri precum linia ferată Câmpina – Câmpinița – Telega ori terenul pe care a fost construită aceasta. Cea mai recentă reacție în acest sens a venit din partea reprezentanților USR – PLUS în cursul zilei de ieri, 27 noiembrie, pe pagina de Facebook a PLUS Câmpina.
Deputatul USR-PLUS Andrei Lupu și consilierul local câmpinean USR-PLUS Valentin Crețu amendează declarațiile triumfaliste ale celor din PSD, arătând între altele că „ne pare rău că doamna parlamentar, împreună cu întreaga filială PSD Câmpina, dau dovadă de faptul că nu stăpânesc deloc legislația privind administrarea proprietăților publice (…) Ei nu cunosc norme de bază pentru guvernarea unei țări, așa cum este cazul privind proprietatea publică”.

Publicăm în continuare mesajele integrale semnate de cei doi politicieni referitoare la acest subiect.
„Ne pare rău că doamna parlamentar [Laura Moagher – n.r.], împreună cu întreaga filială PSD Câmpina, dau dovadă de faptul că nu stăpânesc deloc legislația privind administrarea proprietății publice. Deși aceștia au primit voturi din partea unora dintre cetățenii câmpineni, ei nu cunosc norme de bază pentru guvernarea unei țări, așa cum este cazul celor privind proprietatea publică. În cazul de față, Legea 213/1998 privind regimul juridic al proprietății publice indică în mod clar că titularul dreptului de proprietate publică asupra unor bunuri precum linia ferată Câmpina – Câmpinița – Telega poate fi modificat ca urmare a colaborării dintre CFR, Ministerul Transporturilor, autoritățile județene și autoritățile locale. Inițierea unei legi cu acest subiect nu va avea niciun rezultat, cu excepția constatării de către câmpineni a faptului că doamna parlamentar PSD nu se descurcă prea bine cu legislația”– a arătat avocatul Andrei Lupu.

„Am studiat încă din timpul campaniei electorale subiectul liniei ferate Câmpina – Câmpinița – Telega și am încercat să găsim soluții realiste, iar nu doar declarative. Pentru a putea amenaja o zonă verde de promenadă, avem nevoie de colaborare între Ministerul Transporturilor, Guvern și administrația locală prahoveană. Acesta este motivul pentru care am inițiat o discuție cu reprezentanții Guvernului și cei ai Consiliului Județean astfel încât să trecem în mod legal proprietatea asupra liniei ferate la autoritățile locale. De asemenea, alături de parlamentarii USR PLUS Prahova, am propus un amendament la Bugetul de Stat care să acopere finanțarea unui astfel de proiect. Facem politică evitând declarațiile triumfaliste dar lipsite de fond precum cele ale PSD și încercând, în schimb, să fim constructivi” – a subliniat și consilierul local câmpinean Valentin Crețu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare