BREAKING NEWSȘtiri

Un nou sens giratoriu va fi amenajat pe DN1, la intersecția cu Păulești

Săptămâna trecută, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Județean Prahova, consilierii au votat  proiectul privind aprobarea Studiului de Fezabilitate şi ai indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Amenajare sens giratoriu intersecție DJ 155 cu DN1, comuna Păulești, județul Prahova”. Noul sens giratoriu va fi amenajat în această zonă în care sunt înregistrate frecvent accidente, dar şi unde traficul se desfăşoară îngreunat, atât din cauza traficului intens de pe DN1, cât şi a numărului în creştere de autovehicule care tranzitează DJ155, spre Ploieşti sau spre Valea Prahovei.
Pentru realizarea acestuia vor fi folosite elemente prefabricate, va fi lărgită partea carosabilă în zona montării acestuia, va beneficia de iluminat, iar reţelele de utilităţi întâlnite pe amplasamentul noii construcţii vor fi relocate/ protejate în conformitate cu legislaţia în vigoare. ”Execuţia insulei centrale circulare a sensului giratoriu din elemente prefabricate, cu raza de 12,00 m, cu o zonă de siguranță, inel circular de 1.00 m lățime. Lățimea părții carosabile pe calea inelară este de 11.00 m, lățimea părții carosabile la intrarea în intersecția giratorie este de 4.00 m iar la ieșirea din giratoriu este de 4.50 m” – se arată în referatul de aprobare al proiectului.
Valoarea investiţiei se ridică la suma de 9.477.110,66 lei (circa 2 milioane de euro), sumă ce va fi acoperită din bugetul judeţului. Durata lucrărilor este estimată la patru luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare