Știri

Un nou director la Școala Centrală

Scandalul izbucnit la Școala Centrală cu prilejul trecerii tuturor claselor unității la învățământul de dimineață (un singur schimb), demers reușit de fosta directoare a școlii, Gabriela Neagu (demisă pe 22 februarie de către ISJ), și care a nemulțumit o parte dintre profesori și părinți,  s-ar putea aplana odată cu numirea unui nou director la cea mai mare școală gimnazială din județ. Concursul pentru ocuparea postul de director al Școlii Centrale Câmpina a fost organizat, zilele trecute, la sediul Inspectoratul Școlar Județean, la concurs prezentându-se Gabriela Neagu – directorul demis de ISJ, și profesoara de biologie Florentina Dumitrașcu – cadru didactic al Școlii Centrale. Concursul a fost câștigat de către Florentina Dumitrașcu (foto), cu 27,50 puncte din 30 posibile, contracandidata sa obținând doar 20,75 puncte. Concursul a evaluat cunoștințele celor două concurente în management educațional (fiecare profesoară a prezentat un proiect privind organizarea optimă a anului școlar), dar și în legislația din domeniul învățământului. Noul director își va lua postul în primire pe data de 15 martie 2018. 
Am dorit să aflăm părerea unui membru al Consiliului de Administrație de la Școala Centrală despre scandalul amintit ceva mai devreme, ca și despre posibila lui aplanare odată cu numirea unui nou director. L-am solicitat în acest sens pe Liviu Briciu (foto), reprezentantul primarului Câmpinei în CA al unității, care ne-a declarat următoarele:
„După părerea mea, nu se poate spune că a fost un scandal. Practic, eu cred că a fost mai mult o neînțelegere a urmărilor învățământului de dimineață, dublată de o reacție negativă din partea celor pe care această măsură i-a nemulțumit. Gabriela Neagu, directoarea demisă, a câștigat în vara anului 2017 un interviu, lucru care a făcut să ajungă directoarea școlii. După preluarea mandatului, ea a propus învățământul într-un singur schimb, idee pe care noi, cei din CA, am considerat-o foarte bună. Măsura era fezabilă cu atât mai mult cu cât imobilul școlii are, prin construcție, capacitatea de a  realiza procesul de învățământ într-un singur schimb pentru 800 de elevi, iar unitatea nu are, în prezent, decât circa 660. Nemaivorbind că aceasta a fost dorința unei mari majorități a părinților, care au semnat în acest sens. Bănuiesc că și dintre profesori, cei mai mulți au agreat măsura pusă în practică. Într-adevăr, directoarea de atunci nu avea avizul sanitar de funcționare cerut de lege, dar aceasta cred că a fost o scăpare a ei care nu aducea atingere siguranței procesului de învățământ, care, cum v-am spus, din specificațiile tehnice ale construcției, se poate desfășura în bune condiții și în cazul în care școala ar avea 800 de elevi. Laboratoarele – despre care s-a spus de către adversarii învățământului într-un singur schimb că nu puteau fi transformate în săli de clasă – nu sunt foarte bine dotate și nu cred că ar fi adus un plus extraordinar învățământului din prezent, dacă ar fi folosite exclusiv pentru specialitățile dedicate. Cei care s-au opus susțin că laboratoarele ar putea fi dotate în viitorul apropiat, dar în ultimii 10 ani nu s-a făcut niciun pas în direcția aceasta. Și atunci, CA din școală a considerat că acest compromis este destul de mic în comparație cu beneficiile învățământului de dimineață. După ce majoritatea din CA a aprobat măsura propusă de Gabriela Neagu, a pornit imediat un val de nemulțumiri, deși val cred că este mult spus, deoarece nemulțumiți au fost doar câțiva profesori. Nu îmi dau seama prea bine nici acum de ce au fost nemulțumiți. În cazul în care profesorii din jurul fostului director Necula vor dovedi că au criticat din convingere măsura, atunci nu putem bănui pe nimeni de rea intenţie. Dacă noii directoare, Florentina Dumitrașcu, nu i se va cere revenirea la învățământul în două schimburi, atunci înseamnă că profesorii contestatari nu au avut un crez sincer, ci numai orgolii și ambiții personale ce nu mai puteau fi potolite, drept pentru care au fost defulate în spațiul public”. 
Adrian BRAD

4 Comentarii  

 1. Domnule Adrian Brad, va deranjez cu o intrebare: dumneavoastra cand scrieti un articol nou dati copy-paste la fragmente din articole mai vechi?
  Vad ca ati repetat si acum greșeala din articolul publicat de dvs in 6 martie – unde numeati Scoala Centrală- cea mai mare scoala gimnazială din județ. Sunteti sigur??!! Nu exista in tot Ploiestiul o altă scoala gimnazială mai mare??!! Ati ignorat comentariul meu din 6 martie din motive cunoscute doar de dvs.
  Va fac o singura sugestie: cand mai faceti exagerări stilistice sa va gânditi sa fie macar plauzibile.

 2. Domnule Anonim, data viitoare când mai aveţi ceva de comentat, aţi face bine să vă semnaţi şi să veniţi cu contraargumente.
  La momentul construcţiei sale, dar şi mai târziu, autorităţile au făcut declaraţii potrivit cărora Şcoala Centrală este cea mai mare din judeţ având, iată, capacitatea de a găzdui într-un singur schimb 800 de elevi. Dacă aveţi alte informaţii, care dovedesc contrariul, vă rugăm să le precizaţi.
  Dacă există comentarii semnate la care considerăm că trebuie să se răspundă, i le semnalăm d-lui Brad. N-a fost cazul d-voastră.

  1. Buna ziua,
   Ma scuzati, nu stiam ca jurnalismul de calitate inseamna sa se redea declarațiile unor persoane, fără a se verifica fondul acestora. Eventual, eu as fi precizat după afirmația că Scoala Centrală este cea mai mare din județ, conform spuselor…. Nu cred ca este important numele meu, ci ceea ce am constatat:
   Intr-un articol recent din Expresul de Prahova fosta directoare a Scolii Centrale preciza că 662 elevi vor invata de dimineata.
   Intr-un articol din septembrie 2017 de pe Campinatv.ro se precizează că la Scoala Hasdeu sunt 677 elevi.
   Am găsit aceste informații la o simplă căutare pe google "numar elevi Scoala Centrală- respectiv Scoala Hasdeu"
   Prin urmare, probabil ca se impune următoarea precizare – Scoala Centrală este cea mai spațioasa scoala din județ, pt ca cea mai mare ca numar de elevi nu este nici macar din Câmpina.
   Nu ma înțelegeți greșit, nu contest realizările sau munca celor de la Scoala Centrală, ci mi se pare corect ca lucrurile să fie relatate just, nu prin exagerări stilistice. Cuvântul "mare" are mult prea multe conotații.
   P. S. Nu va voi mai deranja cu alte comentarii pt ca am gasit alte site-uri pe care le voi accesa cand voi mai vrea sa stiu ce se mai intampla in Câmpina.

 3. Noua directoare vrea sa ii mute iar după-amiaza pe elevii de la clasele a V-a și s VI-a.Luni este consiliu profesoral și pe ordinea de zi este schimbarea programului și schimbarea consiliului de administrație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare