Știri

Un marş al bicicliştilor promovează înfiinţarea unor piste ciclabile în tot oraşul

În organizarea tinerilor liberali câmpineni, sâmbătă dimineaţa, a avut loc un marş al bicicliştilor la care au participat câmpineni de toate vârstele, aproape jumătate dintre ei fiind copii între 4 şi 14 ani.  Scopul acţiunii a fost promovarea realizării de către administraţia publică locală a unor piste ciclabile în tot oraşul, nu doar pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, acolo unde primarul Horia Tiseanu a declarat presei că are de gând să construiască, în viitorul apropiat, o pistă pentru biciclişti. Conducerea Organizaţiei Tineretului Liberal, care s-a ocupat, în exclusivitate, de organizarea evenimentului, consideră manifestarea un succes, în ciuda numărului nu foarte mare de participanţi: 51. Dintre aceştia, 20 au fost copii, ceea ce constituie o notă încurajatoare nu atât pentru organizatori, cât pentru cele mai tinere vlăstare ale oraşului, care ne-au dovedit că au o mare dregoste şi pasiune pentru sport, în general, dar şi pentru ciclism, în particular. Startul s-a dat de la capătul Căii Doftanei, din faţa părculeţului de la Soldat, iar concurenţii au urmat traseul Bulevardul Carol I – strada I.H. Rădulescu – Fântâna cu Cireşi, cartierul Voila, după care au coborât spre Calea Doftanei, continuând cu centura oraşului, cartier Turnătorie,  staţia Peco, strada Erupţiei şi Bulevardul Culturii. Copiii au avut un traseu mai scurt, cu ocolirea dealului Muscel şi aşteptarea restului plutonului lângă Turnătorie. “Iniţiativa acestei acţiuni a aparţinut în exclusivitate tinerilor din organizaţia noastră. Efectiv, i-am lăsat să se descurce singuri. Ei s-au ocupat de strângerea fondurilor necesare, de sponsorizări, s-au descurcat singuri. I-am lăsat să dovedească, şi prin această acţiune, că au iniţiativă, pentru că ei trebuie să ne ia locul, într-o bună zi. Şi atunci, trebuie să ne asigurăm că PNL, un partid al micilor şi marilor întreprinzători, este pe mâini bune. Chiar îmi place cum s-au organizat. Se pare că mersul pe bicicletă prinde din ce în ce mai mult în Câmpina. Ei militează, prin acest marş, pentru înfiinţarea de căte municipalitate a unei piste de biciclete. Pentru că nu trebuie să uităm, în ultimii ani, au fost multe accidente de circulaţie în care au fost implicaţi biciclişti. Trebuie să găsim o soluţie, împreună cu Poliţia, cu autorităţile locale, ca să rezolvăm această problemă. Este o chestie de mişcare, de sport, de sănătate. De civilizaţie, în ultimă instanţă”, ne-a declarat consilierul judeţean Virgil Guran, preşedintele PNL Câmpina.
Alexandru Vane, preşedintele Organizaţiei Tineretului Liberal, ne-a declarat, la rândul său, următoarele: “Prin această acţiune am vrut să sensibilizăm autorităţile oraşului, în sensul de a le determina să realizeze piste pentru biciclişti în toate cartierele oraşului. Vrem, de asemenea, ca prin demersul nostru să încurajăm tineretul Câmpinei la sport şi la mişcarea în aer liber, ambele generatoare de energii pozitive.”
Fiecare concurent care a terminat cursa a primit câte o diplomă de participare, iar câştigătorul fiecărei categorii de vârstă, şi o cupă. Premiile au fost înmânate de către senatorul social-democrat Georgică Severin, care ne-a mărturisit, la sfârşitul competiţiei, câteva impresii personale: “Această acţiune a colegilor noştri (de coaliţie – n.red.) de la PNLa fost un succes. O să-i rog pe tinerii din PSD Câmpina, care nu-s deloc puţini, să se orienteze şi spre organizarea unor astfel de evenimente sportive. Cu ajutorul consilierilor municipali USL şi PP-DD, care formează actuala majoritate în Consiliul Local, vom încerca să realizăm piste pentru bicilişti funcţionale, la nivelul întregii localităţi. Bineînţeles, acolo unde acest lucru este posibil. Am văzut printre concurenţi persoane mai în vârstă, foşti colegi de liceu, dar şi copilaşi de patru-cinci anişori, fiecare dintre ei demonstrând un suflet şi o bucurie pentru sport extraordinare”.
Participarea ar fi putut fi şi mai mare, dar din teama de a nu se politiza acest eveniment, lucru care nu s-a întâmplat şi nici nu a fost în vederile organizatorilor, mai mulţi membri ai unor ONG-uri locale pentru promovarea turismului şi sportului nu au mai participat, deşi iniţial confirmaseră că vor fi prezenţi la “Marşul bicicliştilor 2012”. A.N.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare