Știri

Un egal care nu ajută pe nimeni

CSM Focşani – FCM Câmpina 0-0
“Mergem la Focşani să câştigăm”, a spus tehnicianul formaţiei câmpinene în preziua partidei din cea de-a doua etapă a returului. Mai mult, Vasile Cosarek a alcătuit o echipă ofensivă, pe care a aşezat-o bine în teren, într-un combativ 3-4-3. Dorinţa de victorie a câmpinenilor s-a văzut în prima parte a partidei de pe stadionul “Milcovul”. Echipierii Municipalului au dominat prima repriză şi chiar au avut câteva posibilităţi de a marca, dar, fie imprecizia atacanţilor lui Cosarek, fie reflexele lui Ivanciu au împiedicat deschiderea scorului. De partea cealaltă, gazdele veneau după un insucces frustrant în deplasarea de la Modelu. Chiar dacă nu şi-a putut folosi toţi stranierii, fostul component al “Generaţiei de Aur”, actualul antrenor al formaţiei de pe Milcov, Gheorghe Mihali, a încercat să aducă liniştea la echipa sa cu o primă victorie în acest an. Cu un jucător de culoare în zi de graţie, Kamel Bettiche, născut în Guineea Bissau, vrâncenii s-au bucurat şi de debutul unui chilian, Ruben Parra Ignacio Alonso, despre care se spune că a evoluat în Cupa Libertadores, corespondentul “Champions League” din America de Sud. Focşănenii au părut surprinşi de replica bună, din prima jumătate a partidei, oferită de câmpineni. După pauză, gazdele au fost ceva mai prezente în jumătatea adversă de teren, dominând partida din punct de vedere al posesiei balonului, dar şi al loviturilor de colţ şi loviturilor libere, care s-au succedat la poarta câmpinenilor. Cea mai mare ocazie a partidei s-a consumat în minutul 53, atunci când Kamel Bettiche, singur de la 14 metri, a trimis puternic la vinclu, dar Bogdan Plachta a avut o primă intervenţie de maximă siguranţă, respingând spectaculos o minge pe care toată lumea o văzuse în poartă. Reflexul lui Plachta a fost cu atât mai important cu cât el de-abia intrase în poarta formaţiei pregătite de Vasile Cosarek, după ce titularul Marius Mindileac a acuzat dureri puternice la spate şi a trebuit să fie înlocuit.În concluzie, a fost un joc de angajament, cu destule durităţi, dovadă stând numeroasele avertismente arătate de arbitrul Voicu, atacurile prin alunecare la limita regulamentului fiind favorizate şi de gazonul umed, chiar alunecos. Două echipe modeste, care nu au etalat un joc foarte plăcut sau spectaculos. Un egal care nu ajută pe nimeni, dar poate fi o gură de oxigen importantă pentru formaţia câmpineană. Cu atât mai mult cu cât urmează un meci foarte greu, pe teren propriu, cu Delta Tulcea, iar fiecare punct se poate dovedi vital pentru atingerea obiectivului propus – menţinerea în eşalonul secund al fotbalului românesc.
Năbădăiosul Băia
Atacantul Andrei Băia a fost introdus de Vasile Cosarek în ultimul sfert de oră al partidei de la Focşani,în vederea revigorării atacului. Chiar dacă nu a beneficiat de prea multe mingi utile în faţa porţii adverse, Băia a fost un ghimpe în coasta adversarului, dar un ghimpe care s-a dovedit destul de… năbădăios. Şi asta pentru că Băia a reuşit contraperformanţa de a încasa două cartonaşe galbene în numai trei minute. Ambele pentru atacuri asupra adversarului, undeva la limita regulamentară. Arbitrul Emil Voicu nu a părut impresionat de ambiţia atacantului formaţiei câmpinene şi l-a trimis cu câteva zeci de secunde mai devreme la cabine, ceea ce-l face automat indisponibil pentru următoarea partidă.
Deşi eliminat etapa trecută, Mihali a stat pe bancă
În etapa precedentă, în deplasarea de la Modelu, antrenorul formaţiei focşănene, Gheorghe Mihali, a fost trimis în tribună, în minutul 54, de către arbitrul Robert Dumitru (Braşov) pentru proteste repetate la deciziile sale. Cu toate acestea, fostul component al “Generaţiei de Aur” a stat pe banca tehnică a formaţiei sale şi în primul joc de pe teren propriu al formaţiei sale.
Mindileac, probleme cu spatele
Portarul FCM-ului a acuzat la puţine minute după începerea reprizei secunde probleme la spate. În urma mai multor contacte cu atacanţii vrânceni, dar şi după accidentări mai vechi la spate, Marius Mindileaca fost nevoit să renunţe la postul său din partea Municipalului câmpinean. Din punct de vedere medical, există speranţe mari ca Mindileac să fie disponibil pentru partida de sâmbătă cu Delta Tulcea. Rămâne de văztu ce va decide antrenorul Vasile Cosarek, având în vedere şi faptul că înlocuitorul său, Bogdan Plachta, s-a achitat excelent de misiunea de a ţine “sub cheie” poarta Municipalului.
“Sunt decepţionat de rezultat”
Gheorghe Mihali (antrenor CSM Focşani): “Sunt decepţionat de rezultat şi de evoluţia echipei. Una vorbim la antrenamente şi alta facem în teren. Am abuzat de mingi lungi şi jucptorii mei au fost emotivi în faţa unei echipe care nu a arătat nimic. Am dominat total, dar nu am avut luciditate. Am convingerea că putem să ne atingem obiectivul impus, salvarea de la retrogradare, chiar dacă ne va fi greu”.
“Nu am contat, mai deloc, în atac”
Vasile Cosarek (antrenor FCM Câmpina): “A fost un joc modest, cu două reprize diferite. În primul act am jucat mai bine, iar în repriza a doua ne-am retras în apărare şi au început şi problemele. Sunt mulţumit că am reuşit să scoatem un punct pe terenul unei contracandidate la retrogradare, chiar dacă nu am contat mai deloc în atac”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare