Știri

Un alt medic important din Bucureşti se alătură echipei SanConfind

(P) Începând cu data de sâmbătă, 21 aprilie 2018, un alt medic iscusit din Bucureşti va lucra în cadrul Centrului Medical SanConfind. Este vorba despre medicul primar radiologie-imagistică medicală Cătălin Ignat, care îşi va desfăşura activitatea în Departamentul Imagistică Medicală SanConfind; pentru început, numai în fiecare zi de sâmbătă, între orele 9.00 şi 15.00.  
Cunoscut în lumea medicală din Capitală, în specialitatea sa, dl. doctor Cătălin Ivan a lucrat în multe spitale bucureştene (Spitalul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic Colţea, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “ Grigore Alexandrescu”, Spitalul Clinic “Dr. Ion Cantacuzino”). În prezent, face parte din echipa medicală a Laboratorului de Imagistică al Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti. Înscrierile pentru o consultaţie la medicul Cătălin Ivan (ca, de altfel, pentru orice consultaţie medicală SanConfind), se pot face la numărul unic de call-center 0244.990.

– Domnule doctor, bine ați venit în echipa SanConfind. Pentru a vă face mai cunoscut câmpinenilor, vă rugăm să ne spuneți, la început, care sunt principalele repere din viața și profesia dvs.
– Multumesc pentru primire. Sunt născut într-un sat din judeţul Bacău, la începutul anului 1968. După studiile gimnaziale la Focşani, am absolvit Liceul Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, pentru ca apoi să studiez la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davilla” Bucureşti. Actualmente, sunt medic primar radiologie-imagistică cu competenţă în ecografie, tomografie computerizată şi senologie imagistică (senologia este specialitatea medicală care studiază afecţiunile sânului – n.red). Am lucrat în spitale din Bucureşti, începând încă din stagiatură, respectiv în Spitalul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic Colţea, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, Spitalul Clinic “Dr. Ion Cantacuzino”. Acum lucrez în Laboratorul de Imagistică al Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti. Medicina am decis că va fi viitoarea mea profesie încă din liceu, de la Breaza. Imagistica medicală am ales-o la sfârşitul stagiaturii, după promovarea examenului de rezidenţiat.
– Ce ne puteţi spune în legătură cu primele dvs impresii despre Centrul Medical SanConfind, în general, și despre Departamentul Imagistică Medicală SanConfind, în special?
– Ca primă impresie, Centrul Medical SanConfind pare a se poziţiona drept cea mai modernă şi mai importantă unitate medicală privată din judeţul Prahova. Departamentul de imagistică medicală din spital, atât ca dotare, cât şi ca personal, cred că este cel mai important dintre toate departamentele de imagistică din judeţ.
– Dacă ar fi să faceţi succint o paralelă între imagistica medicală de acum 25 de ani și cea de astăzi, ce ne-aţi spune?
– Imagistica medicală, la momentul în care am început eu rezidenţiatul (în 1994, deci acum 24 de ani), se rezuma la multe investigaţii radiologice, puţine investigaţii ecografice şi foarte puţine investigaţii CT şi RMN. Exista, pe atunci, în Bucureşti, un singur aparat CT – la Spitalul Fundeni, şi un singur aparat RMN – la Spitalul Panduri. În 24 de ani, modul de investigare, dotarea, tipurile de aparate, posibilităţile de explorare s-au schimbat radical si această schimbare continuă, astfel că, aproximativ la fiecare cinci ani, apare o metodă imagistică nouă, un tip de aparat nou, o investigaţie nouă. Progresul imagisticii are la bază progresul calculatorului şi al sistemelor informatice. Posibilităţile de explorare sunt mult superioare faţă de acum 25 de ani. Aparatura este complet diferită până şi la radiologia clasică.
– Când și cum ar trebui un pacient să apeleze la o investigație de imagistică medicală? 
– Situaţiile în care un pacient are nevoie de o investigaţie imagistică diferă de la pacient la pacient, precum şi de la boală la boală. Investigaţiile imagistice medicale, în special cele care folosesc radiaţie X, se fac la recomandarea medicului clinician. Există investigaţii imagistice care se fac în scop diagnostic, dar există şi investigaţii imagistice care se fac în alte scopuri, ca de exemplu, screeningul. Pacienţii trebuie să apeleze la investigaţii imagistice atunci când într-adevar au nevoie, la recomandarea medicului clinician, iar stabilirea tipului de investigaţie potrivită pentru fiecare pacient trebuie să fie rezultatul discuţiei între medicul clinician şi medicul imagist.
– Multă vreme după apariția aparatului RMN, opinia cvasigenerală era că investigația RMN este ”regina imagisticii medicale”. Astăzi, tot mai mulți pacienți înțeleg că această percepție nu este corectă, că cea mai bună investigație de imagistică medicală este cea care se potrivește cel mai bine afecțiunii fiecărui pacient.
– Aşa cum am spus mai sus, investigaţia cea mai potrivită pentru depistarea unei afecţiuni este rezultatul discuţiei dintre medicul clinician şi medicul imagist. RMN este o investigaţie adecvată anumitor tipuri de afecţiuni, dar poate fi nepotrivită pentru diagnosticul altora. De exemplu, RMN poate să nu fie suficient de potrivită în diagnosticul anumitor afecţiuni ale aparatului digestiv.
– Este Centrul Medical SanConfind un spital cu adevărat european, în care actul medical se realizează la standarde înalte de calitate, aceleași întâlnite la marile spitale private din București și Brașov? 
– Centrul Medical SanConfind pare a fi spitalul cu cea mai bună dinamică de dezvoltare din tot judeţul Prahova, în ultimii ani. Într-adevăr, calitatea actului medical SanConfind poate fi comparată cu cea întâlnită în marile spitale private din Bucureşti şi Braşov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare