Știri

Tinerii prahoveni, încurajați să se implice în implementarea tranziției climatice

Consilierii judeţeni au votat, în cadrul şedinţei ordinare din luna ianuarie 2022, proiectul privind „Promovarea participării tinerilor la tranziția justă Teen4Green”. Valoarea totală a proiectului este de 932.943,70 de euro, beneficiind de o finanțare nerambursabilă (95%) de 886,296.52 de euro și o cofinanțare de 46.647,18 de euro (doar 5% din valoarea cheltuielilor eligibile).
La 11 decembrie 2019, Comisia Europeană a adoptat Comunicarea privind Europa Green Deal, stabilind o foaie de parcurs ambițioasă către o nouă politică de creștere durabilă pentru Europa. Această strategie de referință se referă, pe de o parte, la reducerea emisiilor și, pe de altă parte la transformarea UE într-o societate echitabilă și prosperă, cu o societate modernă, eficientă din punct de vedere al resurselor și cu o economie competitivă.
Direcția Generală pentru Politică Regională și Urbană a Comisiei Europene (DG REGIO) a lansat un „Set de instrumente pentru participarea tinerilor la Fondul pentru o tranziție justă (FTJ)”. Acesta își propune să încurajeze oportunități de participare mai ambițioase, semnificative și mai numeroase pentru tinerii din regiunile vizate de FTJ şi transformarea acestora în actori pentru punerea în aplicare a unor soluții care să asigure incluziunea în tranziția verde.
Județul Prahova face parte din cele 6 județe selectate să participe la mecanismul de tranziție justă, alături de Hunedoara, Gorj, Dolj, Galați și Mureș. Acest mecanism este compus din 3 piloni:
– Fondul de Tranziție Justă ce va contribui la diversificarea economiei din zonele cele mai afectate de tranziția climatică;
– o schemă dedicată de investiții – InvestEU;
– o facilitate de împrumut pentru sectorul public care să mobilizeze investiții adiționale în regiunile vizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare