Știri

„Taxe mărite cu 20%, dar încasări mai mici la buget cu peste 100 miliarde lei vechi”

Bugetul local a fost principalul subiect al conferinţei de presă a organizaţiei locale a PNL, la care au fost prezenţi preşedintele Virgil Guran, secretarul Daniel Ioniţă şi vicepreşedintele Dragomir Enache, aceasta din urmă fiind şi consilier local. 
 „În primul rând, nu s-a respectat procedura de dezbatere publică a unui proiect de o asemenea importanţă, cu 30 de zile înainte de adoptare. Probabil că l-au afişat pe vreo uşă, pe undeva prin spatele Primăriei şi s-au declarat mulţumiţi că au îndeplinit o prevedere legală. Apoi, nu criticăm bugetul, consilierul nostru chiar l-a votat, dar vreau doar să reamintesc că, acum un an, când am spus că bugetul nu se repartizează eficient şi nu se iau măsuri de criză, mi s-a răspuns amabil că cetăţeanul Guran nu se pricepe la bugete şi că în Câmpina nu e criză. Din păcate, am avut dreptate. Dar singura măsură luată de ei în criză a fost să mărească taxele şi impozitele locale cu 20%, un record naţional. Iar această măsură, total nerecomandată, nu a avut efectul unei terapii de şoc, ci a agravat boala. S-au mărit taxele şi impozitele locale cu 20%, dar prognoza de venituri este mai mică faţă de anul trecut cu peste 100 miliarde lei vechi. Această recunoaştere implicită demonstrează criza profundă a unui sistem falimentar, iar dacă nu ştiu ce să facă, pe plan locul, le acordăm noi consultanţă, aşa prieteneşte”, a spus preşedintele PNL Câmpina, Virgil Guran.

Cu ochii pe piaţă şi veniturile ei
Liberalii au comentat şi afirmaţia democrat-liberalului Marian Nistor privind veniturile Pieţei Centrale şi excedentul bugetar al acesteia. „Este de urmărit ce se va întâmpla cu cele 14 miliarde de lei vechi cu care se laudă cei de la piaţă că au reuşit să le strângă, mai ales în condiţiile în care piaţa nu arată demn de un stat din comunitatea europeană. Probabil că ideea unei parcări este una bună, dar realitatea cu care ne-au obişnuit democrat-liberalii ne face să fim vigilenţi şi să urmărim atent acest subiect. Tot actualii guvernanţi ne tot spun că ne dau… Lumea nu înţelege că nu ne dau ei de la ei de acasă. Ei sunt puşi acolo, temporar, doar pentru a administra banii noştri”, a explicat Virgil Guran.

Liberalii insistă pentru reabilitarea termică a blocurilor
„La şedinţa Consiliului Local în care s-a aprobat bugetul local, consilierul nostru a readus în discuţie problema reabilitării termice a blocurilor şi a cerut ca banii alocaţi pentru sensul giratoriu să fie redirecţionaţi pentru reabilitarea termică a blocurilor. Am fost persiflaţi în acea şedinţă şi ni s-a spus că ei au avut înaintea noastră ideea reabilitării termice a blocurilor. Din păcate pentru cetăţeni, chiar dacă au avut această idee nu s-a materializat nimic practic şi există atâtea avantaje pentru cetăţeni. Nu numai că ar plăti mai puţin pentru asigurarea energiei termice, dar banii astfel economisiţi ar fi cheltuiţi tot în Câmpina, contribuind la dezvoltarea altor servicii”, a mai afirmat Virgil Guran.

PNL îi sprijină pe pensionarii discriminaţi
Liberalii au anunţat că au decis să-i sprijine pe acei pensionari care au fost discriminaţi de Guvernul României: „Ne-am inspirat din activitatea filialei Alba Iulia a PNL şi am decis să-i sprijinim pe pensionarii care au avut grupa I şi II de muncă, dar statul nu le-o mai recunoaşte celor care au ieşit la pensie înainte de 2008, să acţioneze în judecată statul român. Prin juriştii noştri le acordăm sprijin gratuit atât în realizarea documentaţiei necesare, cât şi chiar în reprezentarea în faţa instanţei. Cum în Câmpina sunt destul situaţii de acest gen, pentru că sunt mulţi oameni care au ieşit la pensie de la societăţi unde aveau aceste grupe de muncă grea, îi invităm să ne contacteze pentru a-i sprijini în demersul lor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare