Sâmbătă şi duminică, “Târgul de bunătăţi” a poposit din nou la Câmpina. Din nou şi la fel. Din nou, fiindcă este a nu ştiu câta oară când firma organizatoare a acestui eveniment comercial poposeşte în Câmpina (am şi pierdut şirul apariţiilor, dar este singura pierdere şi nicio pagubă). La fel, pentru că preţurile sunt la fel de exorbitante ca la prima ediţie a târgului; ba, parcă pentru anumite produse din carne, acestea chiar au mai crescut. La cele două standuri cu produse “made in Italy”, un sortiment de brânză dintr-o regiune italiană costa 130 de lei kilogramul, iar vestitul jambon prosciutto, ce intră în multe sortimente de pizza, atingea astronomicul (pentru marea majoritate a câmpinenilor) preţ de 150 de lei/kg. Un pachet cu nuga de 100 de grame costa 12 lei. În aceste condiţii, nu-i de mirare că mulţi localnici s-au plimbat printre standurile aşezate de-o parte şi de alta a Bulevardului Carol I, foarte puţini oprindu-se să cumpere ceva. Dacă la prima ediţie erau mai multe standuri cu produse alimentare, de la o vreme sunt nelipsite standurile cu articole de îmbrăcăminte (din blană, din piele), foarte scumpe şi ele. L-am sfătui pe primarul Horia Tiseanu să nu mai permită o nouă ediţie a acestui comerţ balcanic cu preţuri occidentale în duminica alegerilor locale. Dacă nu vrea ca şansele la un al treilea mandat să i se subţieze precum buzunarele câmpinenilor simpli care au avut curajul cumpere bunătăţi de la acest târg ce seamănă, din ce în ce mai mult, cu o expoziţie de produse interzise. Interzise celor care nu sunt bogaţi şi nici nu stau bine cu tensiunea şi pulsul inimii.
Da e corect nu au ce cauta produse din Italia sau din alte zone externe Romaniei.Avem produse caliatative ,naturale cam scumpe ce este drept pt .multi consumatori si propun o taraba cu preturi simbolice si pentru pomanagi.