Știri

Studii şi proiecte în loc de fapte, pentru baza sportivă de la Căminul Petrol

În jurul terenului de sport din incinta Căminului Grupului Şcolar Petrol s-a iscat un întreg scandal. Atât de mare încât Primăria, pentru a evita orice altă discuţie, şi-a impus autoritatea asupra acestui spaţiu. Şi atât… Pentru că, au trecut ani de zile fără ca nimeni din partea Executivului câmpinean să mai calce pe la această bază sportivă sau măcar să se mai intereseze de situaţia acesteia. Până la începutului acestui an, când primarul Horia Tiseanu a anunţat intenţia de realizare a unui studiu de fezabilitate privind reabilitarea întregii baze sportive de la Căminul Petrol.

Ceea ce ar putea fi un complex sportiv, zace în paragină…
Suprafaţa foarte mare a acestei baze sportive ar putea găzdui un adevărat complex, avansându-se la un moment dat – pe vremea când ministrul sporturilor era Giorgiu Gingăraş – că aici s-ar putea realiza o bază de pregătire olimpică. Vremea a trecut şi nu s-a întâmplat nimic… Cu excepţia degradării continue a bazei… În afara terenului de fotbal, baza sportivă Petrol mai cuprinde o sală de sport, unde se pregătesc atleţii secţiei de profil condusă de Nicolae Pavel, sala fiind un fost atelier şcoală dezafectat. De asemenea, mai sunt terenuri de handbal şi volei, în vreme ce atleţii de la aruncarea suliţei sau discului se pregătesc pe spaţiul verde din apropierea terenului de fotbal. Ceea ce înseamnă baza sportivă aparţine Consiliului Local şi este administrată de Casa Tineretului, antrenorii care-şi desfăşoară activitatea aici zilnic, confirmându-ne că nu a mai trecut nici un reprezentant al vreunei autorităţi de ani de zile.
Atletismul – o nouă metodă de încălzire
Sala de sport este utilizată de componenţii Secţiei de Sport a Grupului Şcolar Petrol. Aici se antrenează peste 200 de copii, care ar trebui să aibă condiţii măcar de nivelul zecilor de medalii naţionale pe care le aduc pentru Câmpina. În loc de condiţii moderne, găsim o sală cu aspect dezolant, un frig crâncen – antrenamentele fiind mult mai intense pentru a se asigura încălzirea copiilor – cu grupuri sanitare inutilizabile. Iar aceşti copii trebuie să fie viitorul comunităţii şi trebuie să concureze de la egal la egal cu sportivii care au parte de condiţii mai apropiate de marea performanţă.
Teren de fotbal sau maidan?
De la preluarea terenului de către administraţia locală, suprafaţa de joc s-a degradat continuu. Şi asta pentru că un teren de fotbal implică o investiţie minimală, dar şi atenţie. Ori pe aici n-a mai trecut nici un reprezentant al administraţiei de ani de zile. Încet-încet iarba dispare, gardurile sunt furate şi duse la fier vechi, iar paznicii sunt supliniţi… de antrenori. Incredibil! Şi toate acestea în condiţiile în care baza sportivă de la Căminul Petrol este singura din administrarea municipalităţii.
O idee interesantă, un bazin de înot
De ceva vreme, consilierul Jenica Tabacu a supus atenţiei colegilor săi un proiect interesant – un bazin de înot în baza sportivă de la Căminul Petrol. Mulţi au privit cu ironie acest demers, în vreme ce Jenica Tabacu a strâns semnături şi nu a ezitat cu nici un prilej să militeze pentru acest proiect. În cele din urmă, în acest an, proiectul a fost inclus pe listă de Comisia Naţională de Investiţii, care va construi 70 de bazine în 2008 şi 2009. Există trei categorii de bazine – olimpice, de polo şi şcolare, la această din urmă categorie fiind inclus şi municipiul Câmpina. Consiliul Local şi-a dat acordul de principiu pentru acest proiect, iar bazinul se va întinde pe o suprafaţă de aproximativ 2.000 mp. Bazinul va fi realizat printr-un program guvernamental, costurile investiţiei ridicându-se la valori cuprinse între 50 şi 90 miliarde lei vechi.
Soluţia tuturor problemelor – un SF
La începutul acestui an, primarul Horia Tiseanu a anunţat includerea în proiectul bugetului local a sumei de 250 milioane lei vechi pentru un studiu de fezabilitate, „un studiu de fezabilitate global, pentru tot ce ţine de Căminul Petrol – sala de sport, terenul de fotbal, pistele de atletism”, după cum a precizat Horia Tiseanu. Care a adăugat: “Complexul Petrol va deveni o bază sportivă pentru copiii şi nu numai”. Un astfel de studiu durează, iar soluţiile vor avea nevoie de foarte mulţi bani pentru a fi puse în practică… Până atunci, suprafaţele de joc se degradează continuu, unele – poate – iremediabil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare