Știri

Spitalul Municipal Câmpina anunţă relaxarea activităţii cu pacienţi în Ambulatoriu

Spitalul Municipal Câmpina anunţă relaxarea activităţii cu pacienţi în Ambulatoriu începând de mâine, 10 iunie, demersul fiind aprobat şi de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, după vizita de analiză efectuată la Câmpina de inspectorii acestei instituţii în data de 4 iunie. „Demersurile administrației publice locale și ale Spitalului Municipal Câmpina în vederea redării destinației din suport Covid 19 în spital ce tratează cazuri non Covid nu au fost în zadar. După vizita de ieri la SMC, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Prahova ne aduc la cunoștință că în primă fază, va fi reluată activitatea în Ambulatoriul integrat al spitalului. Acest lucru se va întâmpla începând de miercuri, 10 iunie 2020. Dragi campineni, vă asigurăm că vom face în continuare, toate demersurile necesare pentru redeschiderea cât mai curând posibil a tuturor secțiilor din Spitalul Municipal Câmpina” se arată într-o comunicare a Primăriei din data de 5 iunie. 
După cum se vede, autorităţile locale sunt optimiste şi în ceea ce priveşte redeschiderea tuturor secţiilor din Spitalul Municipal, deşi cu numai două zile mai înainte, managerul Spitalului, Călin Tiu, declara: „Căutăm soluțiile corecte pentru identificarea unor circuite separate în care pacienții cronici să nu se intersecteze cu cei infectați cu COVID-19, atât în spital, cât și în ambulatoriu. Din păcate, configurația clădirilor pe care le avem la dispoziție este foarte puțin permisivă în acest sens, dar cu toate acestea încercăm să găsim soluțiile corecte. Înțelegem foarte bine nemulțumirea pacienților cronici cărora nu le putem asigura serviciile medicale de care au nevoie, dar și dumnealor trebuie să înțeleagă că riscul este foarte mare și nu ne putem permite să facem greșeli”.
Administraţia Spitalului Municipal Câmpina a întocmit un set de reguli privind accesul pacienţilor în Ambulatoriu. Vă prezentăm mai jos comunicatul de presă remis de conducerea spitalului. 
„Spitalul Municipal Câmpina, cu susţinerea Primăriei Câmpina şi cu Avizul Direcţiei de Sănătate Prahova anunţă relaxarea activităţii cu pacienţi în Ambulatoriul de specialitate începând cu 10 iunie 2020. Menţionăm că şi în perioada de Stare de Urgenţă şi Stare de Alertă Ambulatoriul a funcţionat în condiţiile specific cunoscute, înregistrând 3300 de pacienţi.
Începând din 10 iunie consultaţiile se vor desfăşura conform reglementărilor Ordinelor 828 si 873, Ambulatoriul luând măsurile necesare pentru respectarea măsurilor de siguranţă şi protecţie a pacienţilor şi a personalului propriu.
Din perspective acestor reglementari, rugăm pacienţii să colaboreze şi să accepte măsurile impuse prin lege, în interesul diminiuării riscului de infectare cu COVID-19.
Astfel, Conform ordinului 873, pacienţilor li se cere:
să se programeze telefonic la numerele 0244.337.351, 0244.337.352, 0244.337.353, 0244.337.354;
să respecte cu stricteţe intervalul de timp alocat;
să poarte mască chirugicală simplă;
să respecte indicaţiile personalului medical menite să reducă riscul de aglomerare.
Accesul pacienţilor în Ambulatoriu se va face prin intrarea cu rampă, în limita câte unui singur pacient pentru fiecare cabinet. La intrare, pacienţii vor fi termometrizaţi. 
Pentru a evita aşteptarea în afara Ambulatoriului, pacienţii sunt rugaţi să respecte timpul de programare.
Cu aprecieri pentru întreaga dumneavoastră înţelegere vom reuşi săf acem un pas important împreună spre revenirea la climatul medical anterior pandemiei.
Manager, Dr. Călin Tiu”

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare