Știri

Spitalul Municipal are doar trei aparate de aer condiţionat

În majoritatea saloanelor, aerul circulă doar prin… deschiderea ferestrelor! Încă se mai poartă “camuflarea” geamurilor cu pături, atunci când este foarte cald.

Căldură mare săptămâna trecută! Zile întregi în care mercurul termometrelor urcă până în jurul temperaturii de 34-35 grade Celsius. Ce se întâmplă în saloanele Spitalului Municipal Câmpina, în aceste condiţii, mai ales dacă ţinem cont că – din cauza aşezării sale – întreaga după-amiază soarele bate din plin în saloanele unităţii medicale?!
3 din 35!
În cursul anului trecut, Ministerul Sănătăţii a derulat un program guvernamental prin care a distribuit şi montat aparate de aer condiţionat în spitale. La Câmpina, Spitalul Municipal – cea de-a doua unitate medicală a judeţului, atât ca importanţă, cât şi ca număr de persoane pe care le deserveşte – a solicitat 35 de aparate de aer condiţionat. „Am cerut Ministerului un număr de 35 de aparate de aer condiţionat, dar nu am primit decât trei, ministerul asigurând inclusiv montajul acestora. În această situaţie, conducerea Spitalului Municipal a decis montarea celor trei aparate de aer condiţionat în blocul de naşteri, în blocul operator la sala de terapie intensivă şi la compartimentul de primiri urgenţe. Restul saloanelor… au rămas fără aer condiţionat. Cu o singură excepţie – secţia de pediatrie, care a beneficiat de o sponsorizare privată şi nu are probleme din acest punct de vedere”, ne-a declarat Emilia Rotaru, directorul de îngrijiri medicale al Spitalului Municipal Câmpina.
Saloane cu… ferestre larg deschise
Celelalte saloane ale Spitalului Municipal Câmpina (instituţie care are aproximativ 400 de paturi) au rămas la mila… vremii. În zilele foarte călduroase, bolnavii au căutat soluţii pentru a face aerul să circule. Cea mai uzitată metodă este deschiderea largă a ferestrelor, dar se face curent, iar pacienţii sunt nevoiţi să suporte riscul unei alte îmbolnăviri. În plus, această metodă nu mai are nici o valoare în momentul în care soarele bate cu putere în ferestrele saloanelor. În această situaţie, bolnavii recurg la metoda camuflării ferestrelor cu pături! Şi cu speranţa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare