BREAKING NEWSȘtiri

Spitalul de Psihiatrie Voila a marcat astăzi, 10 octombrie, Ziua Mondială a Sănătății Mintale

La inițiativa Federaţiei Mondiale a Sănătăţii Mintale, anual, la data de 10 octombrie, este sărbătorită Ziua Mondială a Sănătății Mintale, un demers sprijinit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru creşterea gradului de conştientizare cu privire la problemele de sănătate mintală. Anul acesta, inițiativa se desfășoară sub deviza „Our minds, our rights” (Mintea noastră, dreptul nostru).
Spitalul de Psihiatrie Voila, un membru important pe piața serviciilor medicale de psihiatrie, ce oferă servicii publice în domeniul sănătății mintale, prin spitalizare continuă sau în regim ambulator, a considerat oportun să marcheze acestă zi importantă pentru profesioniștii din domeniu prin distribuirea unei scrisori către toți beneficiarii ei actuali sau potențiali, înmânând-o atât pacienților deja internați, cât și tuturor persoanelor care intră în contact cu instituția în această zi.
Totodată, scrisoarea-manifest va fi expusă și în cabinetele de tratament, în camera de gardă, constituindu-se într-un angajament al echipei medicale față de beneficiarii săi.

„Pentru o stare bună a sănătății mintale recomandăm: 1. Ai grijă de relațiile tale- sunt sursa fericirii tale!; 2. Fii atent la cel de lângă tine, întrebă-l ce face și ascultă-i răspunsul!; 3. Zâmbește și fii recunoscător pentru ceea ce ai!; 4. Fă o faptă bună, ajutând pe cineva, măcar din când în când!; 5. Cere ajutor când simți că situația te copleșește!- psihologii și psihiatrii te pot ajuta când cei din jur par a uita de tine” – se arată, între altele, în curpinsul scrisorii.

„Am norocul de a lucra și coordona o echipă medicală și non-medicală, administrativă, formată din oameni empatici, oameni cu suflet, cu care împărtășesc aceleasi valori ale omeniei, ale iubirii față de semenii noștri și care au înțeles că sunt aici, într-un serviciu medical public, cu datoria și responsabilitatea de a-i ajuta pe cei în nevoie. Profit de această ocazie și îi felicit pentru munca de zi cu zi și le transmit că ei fac diferența, ei reprezintă echipa Voila!! Fără ei nici măcar această scrisoare nu ar fi fost posibilă! Le mulțumesc tuturor pentru dăruire și implicare! Așadar, nu vă mai feriți de psihologi, de psihiatri, pentru că astăzi, mai mult ca oricând, există terapii, tratamente medicamentoase sau non-medicamentoase, care te pot ajuta să ai o viață armonioasă indiferent prin ce situație sau diagnostic treci la un monent dat. Oferim un cadru în care există soluții adaptate nevoilor fiecăruia” – a fost mesajul transmis de dr. Irina Minescu, managerul Spitalului de Psihiatrie Voila.
Începând cu data de 25 octombrie 2023, în cadrul Spitalului de  Psihiatrie Voila va activa Un grup de suport pentru părinții copiilor cu tulburare de spectru autist, grup coordonat de dr. Alina Nistorescu și dr. Minescu Irina – psihiatri copii și adolescenți alături de dr. Ovidiu Balaban-Popa – psihiatru adulți, grup menit a sprijini familiile copiilor cu tulburare de spectru autist, prin împărtășirea experiențelor comune de viață, oferirea de informații, cu scopul de a ameliora suferințele cauzate de aflarea diagnosticului dar și de a identifica soluții punctuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare