Știri

Semnal de alarmă de la Spitalul Municipal Câmpina

 Astăzi, 17 noiembrie, potrivit datelor oficiale furnizate de Prefectura Prahova, rata incidenței cumulative a COVID-19 (la data de 16 noiembrie 2020 pentru perioada 02 – 15 noiembrie) este de 6,85/ 1000 de locuitori în municipiul Câmpina.

Suprasolicitat pe fondul numărului mare de pacienți testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, Spitalul Municipal Câmpina, unitate suport Covid-19, trece prin momente extrem de dificile în aceste zile, când lipsa acută de personal medical, în special de medici („trei medici îngrijesc 60 de pacienți”) i-a determinat pe conducătorii instituției să trimită un nou semnal de alarmă către Direcția de Sănătate Publică Prahova, către Ministerul Sănătății, Primul Ministru, Departamentul pentru Situații de Urgență, Prefectura și Consiliul Județean Prahova.
„Spitalul Municipal Câmpina – spital suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-Cov-2 – aflat în subordinea Consiliului Local Câmpina, supune atenției dumneavoastră situația cu care se confruntă în contextul creșterii numărului de pacienți consultați/ internați și a scăderii numărului de personal (focare COVID, alte afecțiuni medicale generate de munca fizică și psihică susținută):
Lipsa acută de personal medical pentru secțiile care acordă servicii medicale în regim de spitalizare de zi/ continuă pacienților diagnosticați cu COVID-19 – datorată infectării a doi medici și retragerea din linia de gardă a celui de al treilea, fapt pentru care nu se poate asigura serviciul de gardă în opt zile din luna noiembrie.
Este cunoscut faptul că suntem singura secție de Medicină Internă din județul Prahova care internează, încă de la începutul pandemiei, pacienți confirmați sau suspecți COVID 19 cu multiple comorbidități, în stare gravă, imobilizați la pat, cu necesități de îngrijire complexe și individualizate.
Datorită adresaabilității ridicate și din dorința de a ajuta cât mai mulți pacienți care nu erau primiți în alte unități sanitare, 3 medici îngrijesc 60 de pacienți, deși avem desemnate 30 de paturi pentru pacienții COVID, fapt ce poate duce la suprasolicitarea instalațiilor de alimentare cu oxigen.
Toate acestea au dus la depășirea orelor de lucru stabilite prin contract, situație pe care am înțeles-o datorită contextului epidemiologic: am asigurat continuitatea gărzilor, ne-am desfășurat în paralel activitatea în Ambulatoriu de Specialitate, am asigurat consultațiile interdisciplinare, consultațiile urgențelor COVID și non-COVID în CPU, am suplinit absența medicilor din CPU care au fost detașați 30 de zile la UPU a Spitalului Județean de Urgență Ploiești și apoi au fost depistați COVID pozitiv.
Încă din luna august 2020 am solicitat instituțiilor abilitate detașarea unor medici specialiști de medicină internă. A fost detașat un singur medic pentru 30 de zile, un alt medic a fost detașat la SJUP, iar cel de-al treilea a intrat în concediu medical ca urmare a infectării cu COVID 19.
Am făcut cunoscută această situație la nivelul DSP Prahova, coordonatorului pentru gestionarea situației COVID-19 pentru Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia, Ministerului Sănătății și Prefecturii Prahova.
Solicităm soluționarea cu celeritate a cererilor noastre de a asigura medici specialiști de medicină internă” – se arată în documentul semnat de Mihaela Neagu Petrovici, directorul medical al instituției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare