Cum, necum, s-a găsit firma Gercom Business condusă de George Armaşu, om de afaceri din anturajul lui Florin Anghel. Firma în cauză a făcut o afacere bună, ţinând cont de faptul că plăteşte 20% din valoarea utilităţilor şi încasează 60% din profit, iar Primăria Câmpina plăteşte 80% din utilităţi şi încasează 40% din profit, fără să mai punem la socoteală că a fost şi scutită de impozitul pe teren şi clădire.
În prezent, la numai un an de la inaugurarea bazinului, au ieşit la iveală mai multe nereguli privind modul în care acesta este administrat. În acest sens, un număr de 34 de părinţi ai unor copii ce frecventează cursurile de înot (care au semnat o petiţie în acest sens), au sesizat în scris Primăria Câmpina, respectiv, pe primarul Horia Tiseanu, cu privire la nemulţumirile lor. Iată câteva dintre acestea:
„(…) precizăm că preţul practicat (15lei/copil) şedinţă 1h 30”), din luna martie 2012 până în prezent este de trei ori mai mare decât cel aprobat în Consiliul Local (50 lei abonament copil/10 intrări). Acest tarif (15 lei copil/1h 30”) se achită la fiecare acces la bazin, la cursul de înot, fără să avem posibilitatea achitării unui abonament. Solicităm revenirea la tariful iniţial (5 lei/copil/ şedinţă) şi acordarea unui tip de abonament, şi pentru copiii care frecventează cursurile de înot cu regularitate, de 2-3 ori pe săptămână. De asemenea, considerăm că programul cursurilor trebuie stabilit de comun acord, nicidecum impus, ca în prezent. În acest sens vă comunicăm că dorim păstrarea orarului actual. Un alt aspect pe care dorim să-l precizăm este acela că starea de curăţenie în zona vestiarelor şi a toaletelor nu este corespunzătoare şi sesizăm deseori, mirosuri neplăcute” a menţionat grupul de părinţi în sesizarea sa.
Şedinţă la Primărie
Pentru a se putea lămuri aceste aspecte, săptămâna trecută, reprezentanţii petiţionarilor, dar şi profesorii de înot care au activat sau activează la bazin, au fost convocaţi la Primărie să participe la o şedinţă de analiză a situaţiei create, alături de primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Ion Dragomir, George Armaşu, patronul firmei Gercom Business şi consilierul Florin Frăţilă, acesta din urmă având şi calitatea de preşedinte al comisiei de cultură, învăţământ, sport şi tineret.
Din spusele preşedintelui comisiei de cultură, Florin Frăţilă a reieşit că George Armaşu a respins o parte dintre acuzaţiile părinţilor, recunoscând în acelaşi timp că în ultima vreme nu s-a mai preocupat îndeaproape de bazin, din lipsă de timp dar şi pe fondul faptului că a intrat „ca un novice în domeniu”, adaptându-se cu greu unei astfel de activităţi.
Chiar dacă întâlnirea a avut loc cu uşile închise, fără accesul presei, la sfârşitul şedinţei am reuşit să obţinem câteva declaraţii de la părinţii nemulţumiţi.
„A fost o discuţie constructivă, după părerea mea. Se pare că lucrurile s-au aranjat exact aşa cum trebuie, şi pentru părinţi, şi pentru copii, şi pentru instructori, şi pentru administraţia bazinului. Eu reprezint o fetiţă, Andra, care face deja, performanţă. S-a produs acum pe timp de vară, o aglomerare. E o situaţie trecătoare. Administratorul a venit în întâmpinarea dorinţelor noastre şi sperăm ca de-acum în acolo, să fie bine” a declarat după şedinţă Liviu Ilioiu, unul dintre părinţii care-şi duc copiii la cursurile de înot.
„Mă nemulţumesc tarifele de intrare la bazin pentru elevii, copiii din Câmpina. S-a perceput un tarif de 15 lei care nu era aprobat prin hotărârea Consiliului Local. Unora li se dădeau chitanţe, adulţilor, dar copiilor care veneau singuri, nu li se dădeau. Mai e şi problema mirosurilor neplăcute care sper să se rezolve. La şedinţă, domnul Armaşu a motivat că nu a ştiut ce se întâmplă aici” a declarat d-na Carmen L., unul dintre părinţi.
Părerea Comisiei de cultură, învăţământ, sport şi tineret
La finalul întâlnirii, preşedintele comisiei de cultură, învăţământ, sport şi tineret, Florin Frăţilă a ţinut să precizeze că „din păcate, sunt multe probleme la bazinul didactic de înot. După un an de zile de la inaugurare, cetăţenii sunt nemulţumiţi de modul în care este administrat bazinul de către firma Gercom Business, a cărei activitate, în tot acest timp, nu a mai fost verificată de nimeni din administraţia locală, motiv pentru care, în ultimele luni, a coborât mult standardele de funcţionare şi chiar de igienă a bazinului. Printre cele reclamate de cetăţenii nemulţumiţi se numără şi nerespectarea tarifelor impuse de Consiliul Local, ceea ce nu este deloc în regulă. Astăzi, alături de viceprimarul Ion Dragomir, am ascultat nemulţumirile oamenilor şi replica administratorului, în urma cărora am ajuns la concluzia că, de aici înainte, Consiliul Local, în calitatea sa de partener şi finanţator al acestui edificiu, trebuie să verifice mult mai atent activitatea administratorului acestui bun public, pentru care au fost cheltuiţi foarte mulţi bani. În urma celor hotărâte azi, sper ca lucrurile să reintre în normal, pentru că altfel vom fi nevoiţi să luăm măsuri mai drastice. Mă folosesc de acest prilej pentru a-i ruga pe toţi cei care sesizează pe viitor nereguli în ceea ce priveşte activitatea celor care administrează bazinul de înot, să înştiinţeze comisia de sport, cultură şi sănătate a Consiliului Local, din care fac parte, pentru ca noi să putem interveni la timp”.
Din păcate, nu am reuşit să aflăm şi punctul de vedere al primarului Horia Tiseanu, pe care l-am contactat telefonic, însă fără vreun rezultat. (Carmen NEGREU)
Mi se pare normal ca al nostru mare primar nu a comentat. Trebuie stiut un lucru: domnisorica Mirabela Vlaicu, administratorul bazinului, este iubita fiului primarului, Teodor… Deci, este o afacere in familie.
Trebuie stiut un lucru, care vad ca nu se regaseste in declaratiile partilor si anume ca profesori nu platesc inchirierea culoarelor si nici nu dau chitante pentru banii incasati, deci sa tinem cont si de acest aspect 😉