Știri

Scandal în PNL

Adrian Semcu a demisionat din funcţia 
de preşedinte al liberalilor prahoveni
Săptămâna trecută a fost una grea pentru liberalii prahoveni şi asta datorită faptului că a început cu un scandal imens în sânul organizaţiei judeţene a PNL şi s-a încheiat cu demisia forţată a preşedintelui Adrian Semcu.
Conflictul a început cu mai mult timp în urmă, atunci când o parte a membrilor Biroului Permanent Judeţean a ajuns la concluzia că Semcu „colaborează” mult prea strâns cu rivalii din PDL aflaţi la putere, atât la nivelul organizaţiei municipale Ploieşti (în Consiliul Local), cât şi la cel al organizaţiei judeţene (în Consiliul Judeţean) şi drept urmare i-au cerut acestuia să precizeze cu cine joacă în Ploieşti şi să ia o decizie în privinţa respectării protocolului USL. Contestatarii l-au criticat pe Semcu, susţinând că acesta preferă să lucreze cu PDL şi cu primarul Ploieştiului, Andrei Voloşevici, încălcând astfel recomandările preşedintelui PNL, Crin Antonescu.
Replica lui Semcu a venit aproape pe loc, acesta luând decizia, de unul singur, de a le cere Cătălinei Buzoianu, viceprimarul Ploieştiului şi lui Răzvan Lungu, directorul RASP Ploieşti, să demisioneze din funcţiile deţinute în administraţia locală. În acelaşi timp, Semcu mai anunţa că liberalii prahoveni vor înceta orice fel de colaborare cu PDL. Din păcate, prea târziu, pentru că o delegaţie formată din 16 membrii ai Biroului Judeţean al PNL şi 5 membrii ai Biroului Municipal PNL Ploieşti – printre care Mircea Roşca, Virgil Guran, Graţiela Gavrilescu, Nae Alexandri, Vlad Oprea, Laurenţiu Mitrea, Sebastian Danielescu, Horia Toma, Marius Fenichiu, Iuliana Dosaru, Toma Pinţoiu, Iulian Teodorescu, Sorin Botez, Bogdan Nica, Adrian Lupu – a plecat la Bucureşti pentru a-i cere preşedintelui Crin Antonescu demiterea lui Adrian Semcu. Printre motivele invocate de aceştia se număra şi cel conform căruia Semcu a luat decizii politice fără să-şi consulte colegii, prejudiciind astfel imaginea partidului în judeţ şi protocolul de colaborare cu PSD.
Rebeliunea liberală a dus, în cele din urmă, la înlăturarea lui Semcu, care vineri, 9 decembrie, a fost nevoit să îşi înainteze demisia în urma unei şedinţe maraton a Biroului Judeţean al PNL, la care a participat şi Crin Antonescu.
Departe de a se fi încheiat, conflictul dintre liberalii prahoveni va aduce, probabil, importante modificări în viaţa politică şi administrativă prahoveană şi asta şi numai pentru faptul că Semcu a rămas vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova şi mai mult ca sigur se va lăsa cu greu înlăturat din această funcţie importantă.
ULTIMA ORA
Ieri seara (luni, 12 decembrie), Biroul Teritorial al PNL Prahova s-a întrunit într-o şedinţă în cadrul căreia a fost ales preşedintele interimar al PNL Prahova, cu 19 voturi şi 2 abţineri, în persoana vicepreşedintelui Virgil Guran. Între timp, se pare că proaspătul demisionar Adrian Semcu ar fi depus o cerere de retragere a demisiei. Vom reveni cu noi amănunte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare