Un locatar al blocului E7 de pe Strada Erupţiei a acţionat în instanţă Primăriaşi Consiliul Local pentru că, de trei ani, nimeni din cadrul administraţiei locale nu îi încheie contractul pe baza căruia să-şi poată cumpăra locuinţa…
În anul 2002, Primăria Câmpina şi ANL încheiau, cu viitorii locatari ai blocului E7 de pe Strada Erupţiei, un contract de construcţie. Conform prevederilor acestuia, la finalizarea construcţiei, odată cu mutarea locatarilor în noul imobil, Primăria Câmpina se obliga să încheie noi contracte cu fiecare locatar în parte, în care să se stabilească preţul final de achiziţie al apartamentelor. Ei bine, de la darea în folosinţă a acestui bloc au trecut trei ani, iar nimeni din cadrul Primăriei nu a catadixit să realizeze noile contracte.Mai mult, în toamna anului trecut, acelaşi locatar, care acum a acţionat în instanţă administraţia locală, a înaintat o adresă către Primărie şi Consiliul Local prin care atrage atenţia asupra depăşirii acestui termen. Atunci s-a promis că situaţia se va rezolva rapid. Şi atât de rapid s-a rezolvat, încât până la urmă locatarul cu pricina a renunţat la bunele intenţii faţă de administraţia locală şi a acţionat Primăria şi Consiliul Local Câmpina în judecată. Primul termen de judecată a fost fixat pentru 12 mai şi ar fi foarte interesant de văzut ce va avea administraţia locală de spus în apărarea sa.Ce riscă Primăria sau Consiliul Local? Nu mare lucru… Practic, riscă să piardă nişte bani, pentru că este foarte probabil ca actualizarea preţurilor pentru fiecare apartament la momentul finalizării construcţiei să fi fost superioară celei din momentul contractării locuinţei. Şi că se ne referim la acelaşi exemplu, al unui apartament cu două camere, în suprafaţă de 59,40mp, în anul 2002 acesta a fost evaluat la preţul de 660 milioane lei vechi. Pierderea procesului ar putea însemna pentru administraţia locală obligativitatea de a vinde aceste locuinţe la preţul de 660 milioane lei vechi, cu mult sub preţul pieţei. Ar fi a doua oară, după celebrul caz al blocului 23I de peB-dul Carol I, când administraţia locală ar ieşi în pagubă din astfel de ”afaceri”.
Administraţia îi creditează pe locatarii din E7
Practic, administraţia locală îi creditează pe locatarii blocului E7 de pe Strada Erupţiei. Spre exemplu, pentru un apartament cu două camere, în suprafaţă de 59,40mp, un locatar plăteşte lunar la Direcţia Economică suma de 2,132 milioane lei vechi, pentru o perioadă de 20 de ani.
Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!