Știri

PSD Câmpina – COMUNICAT DE PRESĂ

„Am aflat, cu surprindere, faptul că PNL și PMP au lansat un nou atac absolut nejustificat la adresa consilierilor locali ai Partidului Social Democrat.
Sub semnăturile primarului Horia Tiseanu – președinte PNL și viceprimarului Adrian Ioan Pițigoi – președinte PMP, cele două partide, care dețin puterea pe plan local încă de la începutul mandatului, atacă PSD, care este în opoziție! Culmea – pe o falsă temă, în contextul în care Primăria Municipiului Câmpina nu poate accesa fonduri europene până la rezolvarea litigiului în care se află cu Ministerul Dezvoltării, în cadrul proiectului „Calea Dacia”.
Proiectul invocat de PNL și PMP se referă la un teren pe care primarul dorește să construiască blocuri pentru persoanele defavorizate și, în acest scop, ar intenționa să acceseze fonduri europene printr-un organism intermediar – GAL. Asta în condițiile în care finanțarea de noi proiecte europene este blocată de Ministerul Dezvoltării. Și nu din cauza PSD, ci chiar din cauza primarului în funcție.
Consilierii locali PSD Câmpina nu se vor opune niciodată unui proiect social, care să vină în ajutorul comunității câmpinene. Însă nici nu putem să acceptăm propuneri populiste care NU se pot concretiza în proiecte viabile cu adevărat, ci care au doar un scop pur electoral, fără vreo șansă reală de finanțare!
Totodată, legat de proiectul introdus de urgență de primarul Horia Laurențiu Tiseanu în ședința extraordinară, trebuie ca locuitorii Câmpinei să știe că această axă de finanțare cu locuințe sociale pentru persoanele defavorizate este accesibilă din 2018. La Câmpina, PNL și PMP s-au trezit abia acum, în mai 2020, în condițiile în care termenul limită de depunere a proiectelor este iunie 2020, să aducă în atenția opiniei publice și a Consiliului Local un proiect nerealizabil până la soluționarea litigiului sus-amintit. Din punctul nostru de vedere, este mai mult decât evident faptul că motivul atacului PNL și PMP este unul pur electoral.
Pe de altă parte, nu putem să nu remarcăm faptul că pe semnatarii comunicatului menționat nu i-a deranjat absența consilierilor PSD de la ședința din 18 mai decât pe 26 mai, adică la scurt timp după anunțarea candidatului Partidului Social Democrat la funcția de primar al municipiului Câmpina, cu alte cuvinte doar atunci când domnul Horia Laurențiu Tiseanu a văzut ce adversar important va avea în următoarea campanie electorală!
Atacurile suburbane și nejustificate ale semnatarilor comunicatului nu fac altceva decât să demonstreze că PNL și PMP se tem de forța Partidului Social Democrat și a oamenilor săi, de valoarea candidaților PSD pentru viitoarele alegeri locale, însă mint fără pic de jenă cetățenii municipiului Câmpina!
Ce poate fi o dovadă mai mare de lipsă de respect față de câmpineni decât să lași orașul de izbeliște, să nu te prezinți la Primărie, să recunoști public în plenul ședinței Consiliului Local că semnezi documente ”ca primarul” și că ești inculpat într-un dosar penal fiind acuzat de DNA de fapte de corupție în exercitarea funcției de primar?!”
Președinte interimar PSD Câmpina 
Livia Lupu
Mihaela Petrovici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare