Știri

Profesorul Blanck ne-a părăsit pentru totdeauna. Foștii elevi, colegi și prieteni l-au însoțit ieri pe ultimul drum

Ieri, 17 august, câmpinenii și-au luat rămas bun de la unul dintre cei mai iubiți profesori ai urbei, profesorul Alexandru Blanck, care a decedat în cursul zilei de vineri, 13 august, la vârsta de 83 de ani pe care îi împlinise recent. 
 
Ceremonia religioasă a avut loc luni, 17 august, la ora 12.00, la capela de la linie (La Marin), acolo unde au venit, rând pe rând, foști elevi, colegi, prieteni sau cetățeni ai urbei care au prezentat condoleanțe familiei și au lăcrimat la căpătâiul celui care „a trăit frumos și a plecat simbolic, cu Perseidele de vară“, după cum atât de expresiv s-a exprimat fiul acestuia într-un mesaj privat. 
Din motive întemeiate, fiul profesorului Blanck nu a reușit să fie prezent la înmormântare, însă dragostea a transcens timpul și spațiul și, prin gura preotului Petru Moga, Andy a evocat într-un epitaf figura celui care i-a fost părinte și prieten în egală măsură: „Profesorul Alexandru Blanck, Maxim pentru cei apropiați, s-a născut la 10 august 1937 la Ploiești. Pe 22 octombrie 1965 a venit la Câmpina, unde fusese repartizat după terminarea facultății ca profesor de limba engleză. Venise inițial să explice că nu se va putea prezenta la post deoarece urma să lucreze în cadrul Oficiului Național de Turism. La insistențele directoarei Școlii nr. 2, astăzi Școala Centrală, a rămas să predea și deși pașii vieții l-au purtat pe toate meridianele lumii, în peste 60 de țări, a rămas pentru totdeauna la Câmpina, unde și-a întemeiat o familie și a ajutat la educarea a zeci de promoții de elevi din care mulți i-au devenit prieteni pe viață”.
Ceremonia religioasă a fost realizată de oficiantul sinagogii din Ploiești. Au mai luat cuvântul: preotul ortodox Petru Moga, Dan Precup, în calitate de fost elev, profesor de engleză și teolog reverend al Bisericii Evanghelice, precum și medicul de familie al profesorului, dr. Dan Decebal Gavrilescu. Alți foști colegi și prieteni care au dorit să spună câteva cuvinte au mai fost: dr. Mihaela Petrovici, fostul deputat Victor Bercăroiu, fostul primar Gheorghe Tudor, Mircea Ion – fost consilier municipal și prof. Nicolae Fălcuță.
Cei care au fost prezenți au respectat rugămintea familiei de a purta măști de protecție și de a păstra distanțarea socială. 
Trupul neînsuflețit se va odihni pentru totdeauna în Cimitirul Evreiesc de pe strada Bobâlna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare