Știri

Primele două locuri în campionatul naţional la aruncarea suliţei sunt ale Câmpinei!

Vineri şi sâmbătă, pe stadionul „Iolanda Balaş Soter” din Bucureşti, s-a desfăşurat o nouă ediţie a Campionatului Naţional de atletism rezervat sportivilor de la categoria de vârstă juniori II (16-17 ani). La competiţie au participat 477 de atleţi (211 în probele feminine şi 266 în probele masculine) de la 104 cluburi din tara.
Printre concurenţi s-au numărat şi sportivi de la Colegiul Tehnic „Constantin Istrati” Câmpina. Concursul masculin de aruncare a suliţei a fost dominat de atleţii Ştefan Moise şi Constantin Gaiţă pregătiţi de antrenorul Nicolae Pavel de la Colegiul Tehnic „Constantin Istrati” Câmpina. Moise a obţinut o frumoasă performanţă cu aruncarea de 63,02 m, adjudecându-şi titlul naţional şi întrecându-l pe colegul său de la clubul câmpinean, care este cu un an mai mare. Gaiţă a trebuit să se mulţumească doar cu locul secund, nereuşind să arunce mai mult de 61,05 m. Cei doi atleţi câmpineni au fost cu mult peste adversarii lor, următorul clasat, Andreaş Drascaba (LPS Baia Mare), încheind întrecerea cu numai 55,53 m.
De remarcat şi evoluţia sportivei Anita Dumitraşcu, de la Colegiul Tehnic „Constantin Istrati” Câmpina, în proba de săritura în lungime. Aflată în ultimul său an la junioare III (15 ani), Anita a reuşit să încheie la numai 10 centimetri de primele trei locuri în proba de la acest campionat, clasându-se pe locul al patrulea, anunţându-şi, astfel, candidatura pentru titlul naţional, în sezonul viitor. În aceaşi competiţie a mai concurat şi Ana Badea, care s-a clasat pe locul al cincilea la aruncarea suliţei cu o aruncare de 29,61m şi locul al şaselea la aruncarea greutăţii cu o aruncare de 9,09m.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare