Știri

Primar independent, viceprimar independent la Câmpina?!

 Consilierul independent Costel Filip negociază pentru funcția de viceprimar al Câmpinei  

După alegerile locale din 27 septembrie, la Câmpina s-a lăsat liniștea peste clasa politică locală. Eșecul alianțelor politice de dreapta și de stânga, cel puțin în ceea ce privește câștigarea funcției de primar și victoria detașată a independentului Alin Moldoveanu au redus la tăcere politicul atât de vocal în precampania și campania electorală. O tăcere atât de grea, încât nu se mai aude nimic în zona negocierilor pentru „asamblarea” unei majorități în Consiliul Local și alegerea unui viceprimar care să reprezinte această majoritate. 
Pe surse am aflat că partidele așteaptă prima mișcare a primarului independent Alin Moldoveanu, în timp ce acesta așteaptă, la rându-i, să se aranjeze puzzle-ul politic. Tatonările din culise par destul de anemice, în contextul în care formațiunile politice au rămas fără lideri și reprezentare la vârf în administrația locală, după valul de demisii răsunătoare, fie că este vorba de PNL, USR, PLUS, PMP ori PSD. 
Cu toate acestea, pe fondul reticenței partidelor politice cu reprezentare importantă în Consiliul Local, de a se așeza la masa negocierilor, actori mai mici, cum ar fi reprezentanții Partidului Oamenilor Liberi ori independentul Costel Filip, par destul de vioi, gata să-și asume anumite responsabilități într-o viitoare alianță politică și chiar demnități publice, cum ar fi funcția de viceprimar. 

Cel mai recent exemplu este al lui Costel Filip, consilier municipal independent, care n-ar spune nu funcției de viceprimar susținut de o alianță solidă. „De ce nu?! Eu sunt independent, primarul Moldoveanu este independent și cred că putem face treabă bună împreună. Văd că partidele politice nu se înghesuie să formeze majorități și înțeleg că nu vor să-și asume funcția de viceprimar. Sunt dipus să reprezint orice alianță solidă care să sprijine proiectele mele și, bineînțeles, toate proiectele serioase pentru Câmpina. În acest sens am avut déjà unele discuții cu reprezentanții partidelor politice și o să mai avem și altele în următoarele zile” – ne-a declarat Costel Filip.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare