Știri

Premiul Special al Juriului pentru Teatrul „Mircea Albulescu” din Câmpina

Încă un premiu a intrat în palmaresul trupei câmpinene de teatru „Mircea Albulescu”. La sfârşitul săptămânii trecute, aceasta a participat la cea de-a treia ediţie a Festivalului Naţional de Teatru pentru Liceeni „Amprente”, organizat de Trupa de teatru „Amprente“ a Colegiul de Ştiinţe „Grigore Antipa” Braşov, în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta.
Talentaţii actori amatori, elevi la două licee câmpinene (Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu” şi Liceul Tehnologic Energetic), au impresionat prin pasiunea şi dragostea nemărginite pe care le pun într-un act cultural unic în fiecare secundă, obţinând Premiul Special al Juriului cu spectacolul “Făt-Frumos din lacrimă”, basmul în proză scris de Mihai Eminescu. 
Regia este semnată de cei doi actori de la Teatrul Naţional Bucureşti, Toni Cristin şi Ovidiu Cuncea, aceştia fiind şi instructorii coordonatori ai trupei. Piesa a avut premiera pe scena teatrului din Câmpina, în luna ianuarie, înregistrând un mare succes la public.
În concursul desfăşurat la Braşov au intrat zece trupe, selectate cu greu din totalul de 19 înscrise iniţial: Trupa „Arthensium” – Bucureşti, Atelierul de teatru – Botoşani, Trupa „Colb”  – Sebeş, Drama Club – Botoşani, Trupa „Gong” – Roman, Trupa „Minicinis”- Covasna; Trupa „Okaua” – Bucureşti; Trupa „Yorick” –  Bucureşti şi Trupa „Mircea Albulescu“ – Câmpina.
Cu alte cuvinte, în final au fost aleşi cei mai buni, un motiv de mândrie în plus pentru municipiul nostru, ai cărui elevi talentaţi au mai pus o cărămidă la dezvoltarea culturală, un factor important pentru societate şi îndeosebi pentru educarea tineretului.
Piesele au fost jucate în zilele de vineri şi sâmbătă, duminică având loc gala de premiere.
“Trupele participante la festival au avut obligaţia de a fi prezente şi în calitate de spectatori pe tot parcursul festivalului, în felul acesta copiii având ocazia să se vadă unii pe alţii, să se analizeze, să tragă concluzii. Festivalul a constat în două probe: spectacol şi improvizaţie, secţiunea de mimă fiind desfăşurată după prezentarea spectacolului în concurs. Trupa noastră este formată din 24 de elevi. Toţi sunt membri ai cursului de teatru organizat de Asociaţia “Teatru Proiect” Câmpina şi Casa Municipală de Cultură Geo Bogza. Interpretarea lor a fost şi de această dată la un nivel demn de un premiu” – ne-a declarat Adrian Dochia, preşedintele Asociaţiei “Teatrul Proiect.
În perioada următoare, trupa Teatrului „Mircea Albulescu” este invitată să participe la alte două festivaluri, desfăşurate la Bucureşti şi Botoşani.
Pentru cei interesaţi, începând cu luna mai, pentru al treilea an consecutiv, se va da startul unui nou curs de actorie adresat elevilor.
Andreea Ştefan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare