BREAKING NEWSȘtiri

PMP și PSD Câmpina nu sunt de acord cu ridicarea unui bloc pe Bulevardul Culturii, lângă Primăria Câmpina

Într-un recent comunicat de presă, conducerea PMP Câmpina a reacționat față de anunțul administrației locale privind intenția de elaborare a unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru terenul situat pe Bulevardul Culturii la nr. 20 (fosta Grădină de Vară), solicitând o poziție oficială atât secretarului Primăriei, Elena Moldoveanu, cât și noului arhitect șef al Primăriei, Roxana Andreea Pandele.
”PMP Campina amintește faptul ca sediul Primăriei Municipiului Campina se afla intr o clădire-monument istoric de clasa A (monument de importantă naționala) și conform legii nu se pot edifica construcții la o distanță mai mică de 100 m.
Dacă condiția imperativă menționata mai sus este îndeplinită menționam faptul ca in conformitate cu HG 525/1996 actualizata, orice intervenție intr o zona protejata se poate realiza in urma întocmirii unui PUZ după obținerea unui aviz de la Direcția Județeana de Cultura, in baza unei documentații tehnice care conține și un studiu istoric întocmit de către un arhitect cu drept de semnătura atestat ca specialist pentru întocmirea studiilor istorice de către Ministerul Culturii(indicativ G6)
In plus fata de aspectele legale menționate, consideram inoportuna aceasta initiativa care generează disconfort in zona, poate crea precedent si ne permite sa ne întrebam retoric dacă cineva din conducerea urbei se mai gândește și la campineni?
Având in vedere cele de mai sus, PMP solicita pe aceasta cale o poziție oficială și publica cu privire la cele menționate mai sus de la arhitectul sef și secretarul general al Campinei” – se arată în textul comunicatului.

Nici organizația PSD Câmpina n-a rămas impasibilă în fața acestui acest demers și anunță, tot prin intermediul unui comunicat de presă, că reprezentanții partidului în Consiliul Local nu vor accepta o astfel de inițiativă.
„La această dată, pe site-ul primăriei Câmpina, se găsește spre consultare publică, intenția de elaborare a Planului urbanistic zonal pentru zona Câmpina, B – dul. Culturii, nr. 20 – fosta Gradină de Vară.
În locul fostei Gradini de Vară, loc emblematic odinioară, în imediata vecinătate a Primăriei Câmpina, o societate din orașul Năvodari, jud. Constanța dorește construirea unui bloc, regim de înălțime S + P + 3 + 4R. Amplasamentul se află într-o zonă protejată cu valoare arhitecturală, la limita zonei de protecție a monumentului istoric Vila Stefănescu – “Casa cu grifoni”, astăzi Primăria Câmpina, datată 1928, situată pe B–dul. Culturii, nr. 18, înscrisă în listă la indicativul PH-IIm-A-16396 (Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 670/01.10.2010, Ordinul ministrului culturii și patrimoniului național nr. 2.361/12.07.2010, pentru modificarea anexei nr. 1 la Ordinul ministrului culturii și cultelor nr. 2.314/2004 privind aprobarea Listei monumentelor istorice, actualizată și a Listei monumentelor istorice dispărute).
În situația în care aveți observații sau propuneri, acestea pot fi transmise până în data de 10 decembrie 2021 pe adresa consultarea_populatiei@primariacampina.ro.
Aducem la cunoștința câmpinenilor că reprezentanții PSD în Consiliul local nu vor accepta o astfel de inițiativă, considerând că acest proiect nu este decât o altă etapă în procesul de degradare gravă a imaginii orașului din punct de vedere architectural” – se arată în comunicatul acestora.

2 Comentarii  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare