BREAKING NEWSȘtiri

PMP Câmpina nu va susține în orice condiții proiectul ”Big Brother”

PMP propune instalarea de camere video exclusiv în zonele cu potențial criminogen și în locațiile unde se depozitează ilegal deșeuri

Proiectul de hotărare privind ”Aprobarea documentației tehnico-economice (faza S.F.) și a indicatorilor tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investiții „Sistem de supraveghere video în zonele vulnerabile din Municipiul Câmpina” naște în continuare reacții la nivel politico-administrativ local, cu atât mai mult cu cât condițiile în care a fost votat în ședința Consiliului Local din 30 iunie au iscat dezbateri aprinse pe tema legalității acestuia.
Într-un comunicat de presă trimis astăzi redacției, PMP Câmpina exprimă o poziție fermă legată de implementarea acestui proiect, al cărui cost este comparabil cu cel al reabilitării străzii Calea Doftanei.
PMP Câmpina vine și cu o soluție mai economică din punct de vedere financiar, propunând identificarea zonelor cu potențial criminogen și locațiile unde se depozitează ilegal deșeuri și gunoaie și instalarea de camere video exclusiv în aceste locuri.

Redăm mai jos integral comunicatul de presă al PMP Câmpina.

”COMUNICAT DE PRESA

 Cu privire la proiectul de hotarare privind aprobarea documentatiei tehnico-economice (faza S.F.) si a indicatorilor tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investitii „Sistem de supraveghere video in zonele vulnerabile din Municipiul Campina” dorim sa clarificam urmatoarele aspecte:
1. Incurajam ideea acestui proiect, dar nu sub aceasta forma care din punct de vedere al costurilor este comparabila cu valoarea pe care o plateste municipalitatea pentru reabilitarea celei mai degradate strazi din Campina-Calea Doftanei,lucrare inceputa de fosta administratie in anul 2020.
2. Ideea acestui proiect este veche, in mandatul fostei administratii s-au montat (in cadrul unui proiect pilot) 3 camere de supraveghere mobile cu transmiterea datelor prin retea 3 si 4G, eficienta acestora incurajand si initiativa proiectului in discutie, dar intr-o dimensiune mai supla, care sa genereze costuri  suportabile de catre bugetul local, care are in opinia noastra alte prioritati, dintre care enuntam doar asfaltarea unui numar considerabil de strazi si edificarea viitorului sediu pentru ambulanta si politia locala, pentru care atentionam ca avem un termen limita si imperativ, existand riscul sa pierdem terenul donat de catre OMV cu scop precis.
3. Daca politia municipala Campina si operatorul serviciilor de salubrizare ne puneau la dispozitie cate o lista cu zonele publice cu potential criminogen si locatiile unde se depoziteaza ilegal deseuri si gunoaie avem convingerea, in baza datelor pe care le detinem, ca reusim implementarea proiectului cu un numar de camere de supraveghere care sunt doar de ordinul catorva zeci.
4. Avand in vedere cele de mai sus si tinand cont de faptul ca PMP Campina are o alianta alaturi de campineni,  prin care urmarim apararea intereselor acestora dorim sa-i informam si pe aceasta cale de  faptul ca nu vom sustine acest proiect atat timp cat ramane sub forma propusa initial”.

3 Comentarii  

  1. 🤣 pai „zonele cu potential criminogen” sunt PESTE TOT, ar trebui sa avem mii de camere, nu sute ! Pana si prin cele mai neumblate coclauri impadurile din jurul orasului exista potential criminogen, din moment ce gasim gunoaie aruncate prin tot felul de vaioage unde abia ai crede ca ajung cativa oameni pe an…

  2. Această investiție ar micșora infracționalitatea ca să nu mai spun că plățile Primăriei către operatorul de salubritate ar fi mult mai mici dar cine să înțeleagă……. o mana de h….

  3. Zone cu potential criminogen? Pai dupa instalare pleaca infractorii in zonele unde nu sunt camere. Initiativa este foarte buna, a fost discutata in sedinta cu Presedintii de Asociatii de proprietari din Campina si dupa instalare, se vor vedea si rezultatele. NU VA OPUNETI ACESTEI INITIATIVE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare