BREAKING NEWSȘtiri

Dezbateri aprinse în Consiliul Local pe tema legalității proiectului Big Brother

Vă informam ieri despre proiectul privind Aprobarea documentației tehnico-economice (faza SF) și a indicatorilor economici pentru realizarea obiectivului de investiții „Sistem de supraveghere video în zonele vulnerabile din municipiul Câmpina” și de ce este  pusă în discuție legalitatea acestuia după ce a fost respins de Consiliul Local în ședința din 30 iunie, pentru a apărea ulterior adoptat la Primărie prin Hotărârea nr. 85/ 30.06.2021 semnată de secretarul general Elena Moldoveanu și de președintele de ședință, consilierul local Costel Filip.
Ieri, 29 iulie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, la punctul Diverse de pe ordinea de zi, au avut loc dezbateri aprinse pe tema acestui proiect de hotărâre asupra legalității căruia este așteptată să se pronunțe Prefectura Prahova.
Vă reamintim că la data de 20 iulie un grup de opt consilieri locali sesiza Prefectura Prahova, cerând verificarea legalității acestuia. „(…) la data de 14.07.2021, consilierii locali au primit pe mail din partea Primariei Campina, hotararile adoptate in Sedinta Ordinara din data de 30.06.2021. Printre aceste hotarari se regaseste si Hotararea nr 85, al carei proiect fusese delarat RESPINS in plenul sedintei din data de 30.06.2021. Mentionam faptul ca nu s-a transmis consilierilor nicio motivare a adoptarii proiectului respectiv. Solicitand informatii secretarului general al primariei cu privire la acest aspect, am fost informati verbal, ca votul consilierului Grama Cezar a fost anulat pe considerentul ca partidul din care acesta facea parte i-a restras sprijinul politic si, prin urmare,  si-a pierdut calitatea de consilier local” – se arată, între altele în textul sesizării. Semnatarii consideră, totodată, că votul exprimat online pentru același proiect de către Roxana Gheorghe, care nu a fost prezenta fizic la ședință, este nul.
Primul care a deschis subiectul în cadrul ședinței de ieri, cerând explicații secretarului general a fost Aron Sabo (consilier PMP), căruia i s-a oferit un răspuns cu trimitere directă la luările sale de poziție din ședințele anterioare: „În data de 9 iunie, am prezentat în ședință comunicarea Partidului Verde prin care eram informați că dl Grama a fost exclus din partid, însoțită de încheierea definitivă pronunțată de Tribunalul București. La momentul respectiv mi-am făcut datoria și v-am prezentat acea comunicare. Mai mulți consilieri, dacă nu mă înșel și dvs., domnule Sabo, au avut o poziție foarte vehementă. Îmi amintesc foarte bine că ați spus că un consilier pleacă din Consiliu când hotărâm noi… Nici nu vreau să spun ce ați afirmat atunci!” – a ținut să precizeze Elena Moldoveanu.
Urmăriți mai jos înregistrarea video a dezbaterilor pe această temă, în care se regăsesc, printre altele, polemica tăioasă dintre consilierul municipal Aron Sabo (PMP) și secretarul general Elena Moldoveanu, intervențiile tranșante ale consilierilor PSD Livia Lupu și Horațiu Zăgan și nu în ultimul rând, punctul de vedere pe această temă al primarului Alin Moldoveanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare