BREAKING NEWSȘtiri

Pensionări și numiri de noi judecători la Câmpina

Judecătoria Câmpina trece printr-o perioadă de schimbări, 3 din cei 11 judecători care își desfășoară activitatea aici fiind eliberați din funcție în ultimele cinci luni ca urmare a pensionării. Astfel, în urma hotărârilor Secției pentru judecători a CSM și a decretelor semnate de președintele României, în perioada decembrie 2020 – aprilie 2021, judecătorii Simona Elena Tarsov, Jacly Mihăiescu și Marilena Alina Șerbănescu au fost eliberați din funcție.
În locul judecătorilor pensionați au fost numiți prin decret prezidențial, începând cu 6 aprilie 2021, judecătorii Alina Ionela Chiroșcă, Andreea Ioana Nae, Diana Mihalache și George Alexandru Stan.
Valul de pensionări înregistrat anul acesta la nivel național reprezintă o situație fără precedent în justiție și vine pe fondul declarațiilor ministrului Justiției, Stelian Ion, privind creșterea vârstei de pensionare a magistraților.
Stelian Ion declara în prima sa conferinţă în calitate de ministru al Justiţiei că urmează să propună creşterea vârstei de pensionare pentru magistraţi, astfel încât să se evite situaţiile în care judecători sau procurori să se pensioneze la 48 de ani. Ulterior, acesta declara că nu mai consideră drept oportună această măsură, urmând în schimb să propună „abrogarea textului de lege adoptat în anul 2018 referitor la pensionarea anticipată, care ar urma să intre în vigoare începând cu data de 1 Ianuarie 2022”. „Prioritatea pe termen mediu va fi aceea de a găsi soluții pentru încurajarea oamenilor să rămână de bunăvoie în sistem, să contribuie cu experiența lor la îmbunătățirea calității actului de justiție și să se simtă pe deplin apreciați pentru munca pe care o depun” – transmitea ministrul Stelian Ion la începutul acestui an.
În 22 martie anul curent, Senatul a adoptat  proiectul de lege iniţiat de parlamentarii PNL şi USR care vizează abrogarea reglementării prin care se permitea ieşirea anticipată la pensie a judecătorilor şi procurorilor. Legea anterioară, inițiată de PSD, permitea magistraţilor să iasă la pensie la vârsta de 45 de ani şi după o vechime de 20 de ani.

2 Comentarii  

  1. Nu trebuie sa va mire . Eu ca si militar , ofiter de informatii , a trebuit sa plec in rezerva , deoarece noii conducatori nu au nevoie de oamnei cu experienta , ci de novici pe care sa-i dirijeze dupa bunul plac . Magitratii , dupa ce catiga experienta , pleaca la pensie la 45 de anui si apar copii care nu au de la cine invata meserie….acesta este unul dintre motivele pentru care Romania este UN DEZASTRU . Cunosc situatia din Judecatoria Campina . Pacat .

    1. Mare dreptate aveti. Acesti noi judecatori deja au emis ”erori” de judecata! Ma intreb cine ne despagubeste pentru erorile lor???!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare