Știri

Pe scurt…

Directori noi (sau vechi?) la şcoli vechi (sau noi?)
La ultima şedinţă din acest an a Consiliului Local, printre altele, consilierii au dat un aviz consultativ asupra numirii directorilor care au câştigat concursurile pentru ocupare a acestor posturi, concursuri organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean. Noii directori sunt… tot cei vechi. Este vorba despre Stan Sârbu – la Grupul Şcolar Energetic, Nicolae Necula – la Şcoala Centrală şi Gabriela Tănase – la Colegiul Naţional “Nicolae Grigorescu”. Singura problemă a fost ridicată în privinţa necesităţii acordării acestui aviz. Dar a rămas doar un semn de întrebare…
PUG-ul, la anul!
Printre alte subiecte abordate de primarul Horia Tiseanu la “Diverse” s-a numărat şi cel al Planului Urbanistic General (PUG). Deşi se aştepta ca PUG-ul să fie aprobat până la finele acestui an, totuşi, acest lucru nu s-a întâmplat, explicaţia fiind… birocraţia. În schimb, Tiseanu a mai precizat: “PUG-ul trebuie să fie aprobat obligatoriu în cursul anului 2009, probabil chiar în trimestrul I, pentru că, în caz contrar, începând cu anul 2010 nu vom mai putea elibera autorizaţii de construire”.
Jos afişele… electorale!
Consilierul Elvis Arghir a solicitat Executivului măsuri pentru eliminarea afişelor din campania electorală. “S-au dat amenzi pentru cei care au pus afişe prin copaci? Unii chiar şi-au pus mutrele pe copaci, după ce dădeau din mâini în campania electroală de la locale, că unii candidaţi încălcau legea afişajului… Să vedem acum ce legi fac ei?!” – a susţinut Elvis Arghir. Răspunsul lui Horia Tiseanu a fost că “s-au trimis scrisori liderilor partidelor”. În afara faptului că Tiseanu înseamnă că şi-a trimis singur o scrisoare, ca lider al PD-L, oare au în vedere cei din Executiv şi afişele din campania electorală de la alegerile locale?!
Miza pe materialul antiderapant
Alin Moldoveanu a solicitat Executivului să ia din timp măsuri pentru ca “măcar pentru anul 2009 materialul antiderapant să nu mai fie… nisip şi sare”. Primarul Horia Tiseanu a răspuns că “în privinţa materialului antiderapant şi în oraşele în care au încercat să aplice clorură de calciu nu se mai aplică pentru că s-a dovedit a fi ineficientă. Trebuie o instalaţie de dizolvare a materialului, iar eforturile sunt prea mari şi fără rezultate deosebite. Se pare că mai bună ar fi clorura de magneziu…” Şi discuţia a rămas la acest stadiu. Deci… tot nisip cu sare.
Tiseanu, nemulţumit de calitatea lucrărilor
“Calitatea lucrărilor nu a fost întotdeauna cea mai bună”, a spus primarul Horia Tiseanu, adresându-se consilierilor locali. “În schimb – a adăugat edilul-şef – la polul opus s-au situat şi alte lucrări, cel mai bun exemplu fiind cel al parcării de pe Strada Erupţiei, care a fost realizată de o firmă din Bucureşti în condiţii deosebite, foarte repede şi foarte bine”. Dacă Tiseanu s-a referit la exemplul pozitiv, la cealaltă categorie se poate înscrie lucrarea de pe Strada Plevnei.

Concursul pentru centru, la… secret!
Consilierul Dragomir Enache a vrut să afle de la Executiv care vor fi cerinţele din caietul de sarcini pentru anunţatul concurs privind centrul municipiului Câmpina. “Pentru concursul privind centrul municipiului, există vreun caiet de sarcini şi dacă putem să-l vedem şi noi şi, eventual, să venim cu anumite păreri?”, a spus Dragomir Enache. Poate fi interesant faptul că nimeni nu s-a sinchisit să-i răspundă, Horia Tiseanu preferând să vorbească despre realizările ultimelor şase luni! Ce-i drept, nici Enache n-a mai insistat.
De la MApN citire: “Ne-aţi cerut un teren. Mai cereţi-l o dată!”
Consiliul Local aproba, în martie 2005, o hotărâre prin care se stabilea trecerea terenului din apropierea vârfului Muscel, unde a fost radarul unităţii de rachete, din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al municipiului Câmpina şi administrarea Consiliului Local. De atunci nu s-a mai întâmplat mare lucru, în ciuda insistenţelor administraţiei locale. Mai mult, luna trecută, din partea MApN a sosit o adresă prin care se transmite primarului Tiseanu că, pentru luarea în discuţie a acestei probleme, este necesar “să adresaţi o nouă solicitare Ministerului Apărării”! De această dată, administraţia a inclus în noua hotărâre aprobată, în afara terenului deja discutat în suprafaţă de 58.133 mp şi a terenului de 242.500 mp, unde s-a aflat unitatea propriu-zisă de rachete, undeva în pădurea situată mai sus de Spitalul Voila.
Capela Hernia a trecut la Parohia “Sf. Mc. Dimitrie”
Aproape fără nici o discuţie, consilierii au fost de acord cu transmiterea fără plată din proprietatea municipiului Câmpina în proprietatea Parohiei “Sf. Mc. Dimitrie” a terenului în suprafaţă de 973 mp şi a construcţiei aferente – Capela Hernia. Aceasta şi terenul fuseseră date în folosinţă gratuită Parohiei “Sf. Treime”. Acum, ele sunt preluate de o altă parohie, existând inclusiv sprijinul Protoieriei Câmpina pentru obţinerea de către această parohie a autorizaţiei de consolidare şi restaurare a Capelei Hernia.

Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare