Știri

Pe scurt…

Absolvenţii din acest an ai Şcolii de Poliţie vor fi angajaţi de la 1 decembrie
Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 101 din 2009 a fost publicată zilele trecute în Monitorul Oficial, intrând astfel în vigoare… oficial. Potrivit acestui act normativ, examenul de absolvire a promoţiei 2009, acordarea gradelor profesionale/militare şi repartizarea absolvenţilor pe unităţi trebuie să se desfăşoare în perioada 16 noiembrie – 1 decembrie. Numirea în funcţie a absolvenţilor repartizaţi la unităţile din structura MAI se realizează începândcu data de 1 decembrie, iar prezentarea acestora la respectivele unităţi este obligatorie la 4 decembrie. Ordonanţa mai prevede că zilele de 2 şi 3 decembrie constituie… concediu de odihnă pentru proaspeţii absolvenţi. Ordonanţa precizează şi motivele pentru care ministerul condus acum de Vasile Blaga a amânat atâtea luni (din mai 2009) încadrarea noilor poliţişti: “adâncirea efectelor crizei economice asupra sistemului bugetar şi, implicit, imposibilitatea asigurării drepturilor salariale ale categoriilor profesionale plătite din fonduri publice”.Reamintim faptul că, pentru prima dată în istorie, absolvenţii şcolilor de poliţie nu s-au putut angaja imediat după terminarea anului de învăţământ, examenul de absolvire fiind amânat de mai multe ori de către Ministerul de Interne. În această situaţie se află şi cei 700 de elevi ai Şcolii de Poliţie “Vasile Lascăr” din Câmpina, care şi-au terminat studiile în această vară.
Ziua Persoanelor Vârstnice, sărbătorită cu… bijuterii muzicale
1 octombrie este Ziua Persoanelor Vârstnice, iar la nivelul municipiului Câmpina au fost organizate câteva acţiuni dedicate acestui eveniment. Este vorba despre vernisajul unei expoziţii de pictură, dar şi despre spectacolul de operă “Bijuterii muzicale” de Offenbach.
Americanii de la Cameron au mai deschis o fabrică la Ploieşti
La mijlocul săptămânii trecute, Cameron Romania, firma care deţine fosta Uzină Mecanică din Câmpina, a deschis o nouă fabrică la Ploieşti, în Parcul Industrial. Este vorba de o fabrică de utilaj petrolier în care s-au investit 80 milioane euro şi în care vor fi angajaţi 300 de oameni. Deocamdată, au fost angajaţi doar 120, iar celilalţi vor fi încadraţi în perioada imediat următoare. Compania americană – care a cumpărat uzina din Câmpina de la o altă firmă din Statele Unite, PCC – mai deţine fabrici similare celei deschise la Ploieşti în Statele Unite ale Americii şi Franţa, numărul totalal salariaţilor companiei fiind de 16.000 persoane.
Primăria Câmpina caută proiectant pentru reabilitarea policlinicii
Pe site-ul de achiziţii publice a fost publicat vineri anunţul Primăriei Câmpina privind licitaţia pentru serviciile de proiectare aferente investiţiei “Reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal (policlinica)”. Conform caietului de sarcini, valoarea estimată a proiectării este de 466.400 lei, iar termenul de finalizare – 90 de zile de la data atribuirii contractului. Termenul limită pentru atribuirea contractului este 22 octombrie, la ofertele ce vor fi depuse urmând să conteze preţul (60%), propunerea tehnică (30%) şi durata de execuţie (10%). Reamintim că, la începutul lunii septembrie, Consiliul Local a aprobat studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea Policlinicii Municipale. Valoarea totală a acestei investiţii este de aproximativ 11 milioane de lei, din care 5,3 milioane lei reprezintă lucrările de reabilitare şi modernizare, iar diferenţa va fi cheltuită doar pentru dotări. Lucrările de reabilitare şi modernizare cuprind reparaţii şi modernizări ale instalaţiilor electrice şi sanitare, modernizarea şi extinderea sistemului de climatizare, asigurarea accesului persoanelor cu dizabilităţi, dotări cu mobilier, în total urmând a fi modernizate 15 cabinete de specialitate medicală şi o suprafaţă desfăşurată de 2.952,56mp.
Spitalul Municipal a achiziţionat medicamente de peste 467.000 lei
În urmă cu puţin timp, Spitalul Municipal Câmpina a achiziţionat prin licitaţie electronică medicamente în valoare de peste 467.000 lei. Este vorba de antibiotice în valoare de 328.282 lei (care sunt achiziţionate de la Pharma Iaşi, Romastru Trading Bucureşti, Next Pharma Voluntari, A&A Medical Bucureşti şi Mediplus Exim Mogoşoaia), dar şi de antineoplazice în valoare de 139.000 lei, acestea din urmă fiind achiziţionate prin Actavis şi Farmexpert, ambele din Bucureşti, Mediplus Exim Mogoşoaia, Next Pharma Voluntari şi Polisano Sibiu.
Primim de la cititori…
Pe adresa redacţiei noastre am primit un mesaj de la un câmpinean, căruia nu-i vom da – deocamdată – numele. Mesajul său reflectă o realitate foarte bine cunoscută la nivelul Câmpinei, dar nimeni nu ia nici o măsură. Este vorba de cursele nocturne şi zgomotele insuportabile făcute de ATV-uri care “defilează” noaptea pe artera principală a urbei. Iată mesajul cititorului nostru:“Domnilor, în Câmpina nu se mai păstrează deloc liniştea? Suntem nevoiţi seară de seară, noi, locatarii care locuim pe B-dul Carol I, în zona centrală, de la Peco la Casa Modei, să suportăm exibiţiile unui ATV-ist cu un ATV galben, care scoate un zgomot infernal, rateuri, curse sus/jos repetate, numai cu scopul de a deranja prin zgomotul produs?! Dacă avea ţeava de eşapament refăcută nu mai producea atâtea rateuri intenţionate. Ar fi fost altfel… Nimeni nu are nimic cu el, dar nici aşa! Nu îl deranjează nici poliţiştii de la circulaţie, nici agenţii Poliţiei Comunitare, nimic… Iar când, totuşi, agenţii Poliţiei Comunitare îl văd se intorc cu spatele! De ce? În zona centrală există indicatoare cu limitare de viteză sub 30 km,dar se merge cu 80-100…. Chiar trebuie să apelăm mereu la foruri superioare?! Vă rog pe dvs. să apelaţi la Poliţie şi Primărie, poate vă cred pe dvs, pentru că pe noi, cetăţenii, dacă dăm telefoane, nu ne cred… Aşa nu se mai poate! Cele scrise de mine se pot verifica seară de seară… Sunt curios dacă se iau unele măsuri sau nu…. Mulţumesc anticipat.”Noi nu putem decât să aducem la cunoştinţa opiniei publice şi a autorităţilor punctul de vedere de mai sus. Ar mai fi poate de adăugat că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, tot în urma unei curse derulate pe străzile Constantin Stere şi Kogălniceanu, la intersecţia cu B.P. Hasdeu, un BMW s-a făcut… armonică. E singurul gen de pedeapsă pe care îl primesc amatorii de senzaţii tari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare