Știri

Parcul de la Clubul Copiilor a fost vandalizat

La sfârşitul săptămânii trecute, civismul câmpinean se bucura la finalizarea amenajării parculului de la Clubul Copiilor, un proiect inedit realizat pe bază de voluntariat. După multe săptămâni de muncă, la iniţiativa Asociaţiei de Dezvoltare a Turismului Prahovean, cu ajutorul elevilor Şcolii „B.P. Hasdeu” şi ai Colegiului Tehnic „C-tin Istrati”, dar şi a membrilor Asociaţiei ProCâmpina, proiectul a fost finalizat, astfel că de Ziua Biodiversităţii, duminică, 22 mai, parcul a fost inaugurat în prezenţa unui public numeros.
În noul parc au fost amplasate bănci, au fost plantaţi arbori, au fost sădite flori şi a fost montat un vultur din tablă, o piesă de excepţie din portofoliul artistei Cristina Dinu, donată de aceasta câmpinenilor, astfel încât zona, până nu de mult neîngrijită şi uitată de autorităţi, să devină un punct de atracţie şi un spaţiu destinat relaxării. 
Numai că „minunea” a ţinut trei zile. Astfel că miercuri, 25 mai, între orele 13.00 – 15.00, potrivit informaţiilor primite de la locatarii blocurilor din apropiere, câţiva vecini împreună cu copiii lor, au distrus ceea ce alţi concetăţeni au realizat cu multă trudă, smulgând indicatoarele aleii senzoriale recent amenajate şi culcând la pământ vulturul din metal. 
Dovada de iresponsabilitate şi lipsa crasă de educaţie de care au dat dovadă nu atât copiii, cât cei care ar fi trebuit să-i supravegheze, au stârnit indignare printre câmpineni şi dezamăgire în rândul celor ce au pus umărul la realizarea acestui obiectiv. 
La scurt timp după incident, lucrători din cadrul Poliţiei Locale s-au deplasat la faţa locului şi au dat o mână de ajutor pentru repoziţionarea vulturului şi repunerea pe sectoare a indicatoarelor dislocate.
Până în prezent, făptuitorii nu au fost depistaţi, însă Poliţia Locală face investigaţii şi monitorizează zona pentru a preveni astfel de acte de care numai nişte oameni fără un elementar bun simţ pot fi capabili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare