Știri

O altfel de zi a recunoştinţei la Liceul „Constantin Istrati”

Data: joi, 21 noiembrie. Locaţia: Amfiteatrul Liceului „Constantin Istrati”. Publicul: aproximativ o sută de liceeni, înghesuiți în bănci, în picioare pe margine, afară pe holuri, precum şi cadre didactice. Decorul: minunat amenajat pentru Thanksgiving Day (Ziua Recunoştinţei). O sărbătoare a recunoștinței pentru liceeni. „Am ales un astfel de eveniment pentru că liceeni români încă mai cred că Thanksgiving este o sărbătoare doar americană”, a spus Nicolae Geantă, amfitrionul evenimentului. „Încercăm să le demonstrăm că Thanksgiving nu înseamnă doar să mânânci curcan, ci să ai o zi în care îți arăți mulțumirea, recunoștința. Nu vedeți?! România este o țară plină de nemulțumiți!”


La eveniment a participat violonistul Marian Mocanu din București și solistul vocal Iosif Oprișan din Boldești. Mocanu, „un Paganini de România” cum îl numește profesorul Geantă, pe lângă piesele superbe pe care le-a interpretat spre deliciul elevilor, a vorbit și despre trecutul său nu tocmai fericit, în care timp de 12 ani a fost dependent de droguri. „Vedeți mâna asta? Trebuia tăiată din cauza rănilor de la injectat droguri. Dar Dumnezeu a spus: Nu! Și azi țin în ea o vioară!”. Un brunețel de-a doișpea l-a întrebat pe tatăl lui Marian, prezent la eveniment: „- Ce-ați simțit, ca tată, în momentul când era pierdut?” „- Sincer. N-ai vrea să știi…” – vine prompt răspunsul, după care face câteva mărturisiri cu ochii scăldaţi în lacrimi. Prin bănci, elevii încep să apeleze la batiste… 
A cântat apoi Iosif Oprișan despre care Nicolae Geantă a povestit că a fost extrem de sărac în copilărie. „La școală, el și rudele lui, rămâneau ultimii în clasă căutând resturi de sandvișuri prin bănci. Astăzi au toţi facultăți și lucrează pe salarii foarte bune!” Iosif a spus că e recunoscător lui Dumnezeu și celor ce au avut încredere în el!
Finalul evenimentului a constat în circa 20 de minute de prelegere. Nicolae Geantă a vorbit celor prezenți despre „Secretul Mulțumirii”: să accepți și paharul gol, să oferi mai mult decât primești, să fii recunoscător celor ce ți-au făcut bine, să dăruiești, căci n-ai să sărăcești. 
„Mergeți acasă și dați telefoane, scrieți mailuri, spuneți celor dragi un mulțumesc frumos! Fiți buni! Fiți mulțumitori! Pe omul mulțumit nu-l biruie nici diavolul!”, au fost cuvintele cu care şi-a încheiat profesorul Nicolae Geantă prelegerea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare