Știri

A început şcoala!

Luni, 15 septembrie 2008, a sunat clopoţelul pentru începerea unui nou an şcolar. Spre deosebire de anii anteriori, când au mai fost probleme, de această dată, din punctul de vedere al administraţiei locale, pregătirile au decurs fără surprize neplăcute. Conform purtătorului de cuvânt al Primăriei Câmpina, Mariana Pătraşca, “a existat un singur caz unde am avut dificultăţi. Este vorba de o firmă din Târgu Jiu, care câştigase lucrarea de înlocuire a tâmplăriei termopan la Şcoala «Hasdeu» şi care, după ce a câştigat selecţia de oferte, nu a mai fost de găsit. Orice încercare a noastră de a intra în contact cu această firma a fost sortită eşecului. Este singura problemă. În rest, toate celelalte lucrări de la unităţile şcolare au fost finalizate”.La rândul său, viceprimarul Ion Dragomir a ţinut să precizeze: “Pentru anul viitor, vom solicita din timp necesarul de lucrări de reparaţii şi investiţii de la fiecare unitate de învăţământ, astfel încât să avem posibilitatea să organizăm din timp toate licitaţiile, selecţiile de oferte şi celelalte proceduri de achiziţii publice. Totul va trebui să fie gata până la sfârşitul acestui an şcolar, în aşa fel încât, din prima zi de vacanţă, fimele care au câştigat selecţiile de oferte să se poată apuca de treabă. În acest fel, am elimina multe neplăceri, am evita crizele de timp şi situaţiile neplăcute ale contestărilor procedurilor sau ale neprezentărilor, cum a fost cazul în acest an”.În altă ordine de idei, deschiderea propriu-zisă a noului an şcolar a presupus emoţie şi bucurie pentru cei care păşesc prima dată pragul unei şcoli, dar şi pentru părinţi. Autorităţile nu puteau rata nici ele acest prilej, primarul Horia Tiseanu participând la festivităţile de la Grupul Şcolar Forestier şi de la Şcoala Generală nr. 8.
Lucrările executate la unităţile de învăţământ din Câmpina, firmele care le-au realizat şi costurile aferente (fără TVA):
Grupul Şcolar Petrol:
– reparaţii faţadă şi zugrăveli exterioare şi amenajare sala de sport – Tiby SRL – 115.286 RON;
reparaţii şi înlocuiri pardoseli săli de clasă – Tiby SRL – 49.714 RON;
realizare centru de informare şi documentare – Matar Const – 40.000 RON;
instalaţie încălzire centrală la secţia de sport – Matar Const – 150.000 RON
Grupul Şcolar Construcţii de Maşini:
– înlocuit cu tâmplărie PVC – Luc Impex – 63.193 RON
Grupul Şcolar Energetic:
– pardoseala sala de sport – Sonerg Montaj – 45.774 RON
Colegiul Naţional “Nicolae Grigorescu”:
– înlocuit cu tâmplărie PVC – Luc Impex – 48.900 RON
Şcoala “Ion Câmpineanu”:
– înlocuit tâmplărie PVC – Romimar – 28.227 RON
Şcoala nr. 3:
– amenajare bază sportivă – Hamirt – 45.000 RON
Şcoala “BP Hasdeu”:
– înlocuit tâmplărie termopan – Alvecris – 22.314 RON;
revizie instalaţia electrică – Cubera Service – 32.255 RON
Şcoala nr. 8:
– înlocuit tâmplărie – Luc Impex – 16.670 RON;
asfaltare curte – PSV Company – 24.727 RON;
reparaţii şi zugrăveli exterioare – Tiby SRL – 54.185 RON
Grădiniţa nr. 10 şi 11:
– înlocuit tâmplărie PVC – Luc Impex – 33.801 RON
Grădiniţa nr. 7:
– înlocuit uşă de acces bloc alimentar – Luc Impex – 2.000 RON.

Un comentariu

  1. culmeaaaaaaaaaa! La Scoala B.P.Hasdeu se cer bani pentru lambriul pus pe pereti…30 ron / copil….si se mai lauda primarul ca a facut?????????? pe banii parintilor cred….lume trezeste-te…nu le dati bani….cumparati copiilor vostri sa aibe conditi acasa nu la scoala unde isi petrec doar 4 5 ore….acasa copiii satu in ingrasii ca sa va permiteti sa platiti lambriul??????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare