Știri

Monica Anisie propune schimbări de ultimă oră în legătură cu rotaţia elevilor în şcoli

Având în vedere situaţia epidemiologică din prezent de pe teritoriul ţării noastre, începerea şcolilor reprezintă unul dintre subiectele cele mai dificile pentru autorităţi, de aceea, sistemul hibrid prin rotaţie reprezintă scenariul cel mai bun de luat în calcul deocamdată. 
Foto: Unsplash

Până ieri, elevii şi profesorii ştiau că rotaţia copiilor va avea loc o dată pe săptămână, însă lucrurile au fost schimbate şi conform declaraţiilor Ministrului Educaţiei, Monica Anisie, rotaţia elevilor va avea loc o dată la două săptămâni, motivul fiind unul medical, care se referă la a depăşi perioada de 14 zile recomandată în cazul infectării cu COVID-19. Sistemul hibrid presupune că jumătate din elevii unei clase vor susţine orele online, iar cealaltă jumătate la şcoală, urmând ca după două săptămâni să se producă rotaţia. 
De asemenea, Monica Anisie a mai precizat faptul că distanța dintre elevi, inițial stabilită la doi metri, se va schimba, putându-se păstra doar un metru, în funcție de fiecare unitate de învățământ: 
„Clasele nu trebuie împărțite neapărat în două. Aici vorbim despre o analiză a spațiului. Inițial, regula a fost ca distanța între elevi să fie de doi metri, față-spate-lateral, însă acum, Organizația Mondială a Sănătății prevede o distanțare fizică de numai un metru. 
Deci, dacă spațiul clasei respective permite să fie prezenți fizic mai mulți elevi decât 15, cu distanțare de un metru sau cu separatoare, rămâne decizia la nivel de unitate de învățământ”, a declarat Monica Anisie la Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare