Știri

“Modernizarea Căii Daciei” – cel mai important proiect al finalului de mandat

“Proiectul de suflet” al primarului Horia Tiseanu la acest final de mandat este realizarea modernizării Căii Daciei şi asigurarea ieşirii pe DN1 spre Ploieşti. S-a avut în vedere realizarea unui proiect modern, demn de Europa mileniului III.
De altfel, la ultima şedinţă a Consiliului Local, primarul Horia Tiseanu a iniţiat patru proiecte de hotărâre pentru realizarea acestei investiţii. Mai întâi, s-a aprobat studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici ai acestui obiectiv. Valoarea totală a investiţiei este de 233,146 miliarde lei vechi, iar durata de execuţie a fost fixată la doi ani. În plenul Consiliului Local au fost prezentate şi câteva variante de realizare a “bretelelor” prin care se va asigura accesul între Câmpina (Calea Dacia) şi DN1, fără a se mai sta la cozi interminabile. Astfel, accesul Câmpina – Bucureşti va avea o lungime de 520 metri, iar cel spre Braşov de 470 metri. Potrivit iniţiatorului, fondurile pentru realizarea acestui proiect vor putea veni din fonduri guvernamentale, dar şi din accesarea unui posibil fond extern, în urma asocierii intercomunitare cu localităţile de pe Valea Prahovei.
Proiectul propus de Horia Tiseanu a atras aprecierile tuturor. “Este un proiect frumos – a spus Şerbănoiu – care trebuie sprijinit şi trebuie să parcurgem toate procedurile în aşa fel încât să fim sprijiniţi pentru realizarea sa cât mai rapidă”.
De asemenea, consilierii au aprobat cumpărarea a două terenuri în suprafaţă de 42 mp, respectiv, 141 mp, pentru realizarea acestui obiectiv. Proprietarii terenurilor sunt familiile Florea şi Oprea, iar Tiseanu a făcut o serie de diligenţe pentru a se asigura de bunele intenţii ale acestora: “Am realizat – a spus Tiseanu – o expertiză extrajudiciară, care a evaluat terenul la 55 euro/mp. Legea spune că negocierea nu poate depăşi dublul valorii evaluate, iar proprietarii terenurilor ne solicită 100 euro/mp. Suma nu este foarte mare, mai ales dacă ţinem cont de valoarea investiţiei”. Consilierii au mai aprobat alte două proiecte privind inventarierea unor terenuri în domeniul public sau privat al municipiului, ambele fiind în legătură cu aceeaşi investiţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare