Știri

Marian Popa vizează revenirea în Consiliul Local

Marian Popa a fost consilier local, din partea PNŢ-CD, în mandatele 1996 – 2000 şi 2000 – 2004, în ultimul an din cel de-al doilea mandat trecând la PNL. Despre ce a făcut atunci în Consiliul Local, cum se vede actuala administraţie şi care este viitorul său politic, Marian Popa ne vorbeşte în continuare.Aţi fost consilier local în două mandate.
Cum aţi caracteriza acea perioadă şi care a fost contribuţia dvs. la actul administrativ?
Este adevărat, am fost consilier local în două mandate, 1996 – 2000 şi 2000 – 2004. Consider că am fost unul dintre cei mai activi consilieri, având numeroase proiecte de hotărâre şi sprijinind proiectele altor colegi, proiecte care erau în folosul comunităţii. De altfel, spre deosebire de actualul Legislativ local, cred că, atunci, noi eram mult mai aproape de problemele oamenilor şi ale comunităţii, iar culoarea politică a fiecăruia nu se vedea în actul de administraţie.
Pentru că aţi amintit de actualul Legislativ local, cum aţi caracteriza activitatea sa?
Chiar dacă nu am mai avut nici o funcţie publică în administraţie, totuşi, am urmărit cu regularitate şedinţele Consiliului Local, dar nu am văzut altceva decât ceartă, spectacole ridicole, fără a se urmări interesul câmpinenilor şi al urbei, ci doar interese personale sau de grup. Interesant este că, luaţi individual, consilierii actuali sunt oameni de valoare, dar partidele – mai ales cele puternice – îi influenţează negativ în luarea deciziilor. Politicul îşi pune prea mult amprenta asupra deciziilor din Consiliul Local, iar asta se întâmplă în detrimentul interesului cetăţeanului şi al urbei. De altfel, acest lucru se vede şi în felul în care arată Câmpina.
Dintre cei patru primari cu mandat complet, de după 1989, care credeţi că a fost cel mai bun gospodar al urbei?
De departe, cred că Romul Remus Micu, dar recunosc că sunt subiectiv, pentru că am fost foarte apropiat de domnul Micu, în acea perioadă. Apoi, la o egalitate aproximativă, s-ar situat Tudor şi Tiseanu, în vreme ce Stănescu a fost, tot de departe, cel mai slab primar, este drept, având şi foarte multe probleme în mandatul său.
Se apropie alegerile locale. Aveţi în vedere o revenire în administraţia locală? Eventual, chiar în Consiliul Local?
Da. Fac parte din conducerea locală a PNG-CD şi cred că mă voi afla pe lista locurilor eligibile pentru Consiliul Local. Şi am un singur argument. Experienţa mea de opt ani în administraţia locală. La modul în care arată Câmpina, este nevoie de o infuzie de consilieri noi, care să pună deasupra intereselor personale şi de grup interesele comunităţii. Îmi dresc să fac parte dintr-un Consiliu Local în care să nu conteze culoarea politică, ci pe toţi să ne anime dorinţa de a lăsa ceva bun în urma noastră, care să se vadă, care să fie benefic pentru Câmpina şi locuitorii săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare