Știri

Mai mulți pacienți COVID ca oricând la Spitalul Municipal din Câmpina!

UPDATE. Luni, 22 iunie, ora 13.00, Spitalul Municipal Câmpina trata  52 de pacienți diagnosticati pozitiv cu virusul SARS CoV-19 și 10  suspecți de infectare cu noul coronavirus. 


UPDATE. Vineri, 19 iunie, ora 18,30. În momentul de față, Spitalul Municipal Câmpina tratează 39 de pacienți diagnosticati pozitiv cu virusul SARS CoV-19 și 16  suspecți de infectare cu noul coronavirus. Pacienții internați  au fost transferați de la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești, printre aceștia numărându-se și pompierii de la Detașamentul Câmpina. 


„Avem mai mulți pacienți infectați cu coronavirus ca oricând! Am depășit nivelurile înregistrate în starea de urgență“, a declarat dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal din Câmpina. 
Mai mult decât atât, spitalul, devenit din 31 martie unitate suport COVID, primește acum și pacienți asimptomatici sau care prezintă simptome medii și ușoare, nu doar cazurile de comorbidități, așa cum a fost prevăzut inițial. 
În județul Prahova s-a depășit pe 18 iunie pragul de 200 de cazuri de infectări cu coronavirus, fiind confirmate încă 16 cazuri noi. S-a ajuns, iată, la un nou record, acesta fiind cel mai mare număr de cazuri înregistrate într-o singură zi, în județ, de la declanșarea pandemiei. 
Număr record de infectări 
Această creștere accelerată în toată România (320 cazuri noi la 19 iunie) și în Prahova, în special, răstoarnă planurile instituțiilor locale de a deschide un culoar de trecere și pacienților non-COVID. 
Spitalul nu este închis, doar funcționează după niște norme speciale în contextul pandemiei. Astfel, situaţiile deosebite au fost rezolvate în ambulatoriu, dar s-a dorit crearea unei posibilități pentru pacienții cronici de a fi tratați în cadrul spitalului. 
Pe 10 iunie s-a organizat o conferință de presă la spital pentru a se discuta despre o relaxare a măsurilor în privința tratării pacienţilor neinfectaţi cu SARS-CoV2 la Spitalul Municipal Câmpina. La această întâlnire au participat directorul DSP Prahova, Bogdan Nica, prefectul judeţului Prahova – Cristian Ionescu, managerul Spitalului Municipal – Călin Tiu, primarul Horia Tiseanu şi viceprimarul Adrian Piţigoi. 
Directorul DSP Prahova, Bogdan Nica, a declarat atunci că „s-au identificat soluţii pentru ca, în cel mai scurt timp posibil, spitalul de la Câmpina să poată trata mult mai mulţi pacienţi non-COVID, astfel încât populaţia să nu mai fie nevoită să meargă la alte spitale din judeţ“. Acest lucru nu mai este acum posibil. 
Are spitalul personal suficient? 
„Cu mari eforturi financiare reușim să facem față“, a răspuns scurt pe doi managerul spitalului. Potrivit acestuia, unitatea spitalicească se confruntă în prezent cu mari lipsuri de încadrare de personal, atât în rândul medicilor, cât și pentru celelalte roluri. 
Cât despre locuri, spitalul nu este ocupat la capacitate maximă cu cazuri covid, dar nici nu este de dorit această situație, spune managerul. „Am primit recent un lot de 8 persoane de la Târgoviște, dar pe cei mai mulți îi avem de la Ploiești. Foarte puțini cei care vin direct la noi“, a explicat el. 
Pacienții care sunt suspecți de COVID sunt internați singuri într-un salon pe perioada cât li se efectuează testele. Primele rezultate apar în primele 24-48 de ore, urmând ca probele să fie repetate. Cei confirmați, fie asimptomatici, fie care prezintă simptome medii și ușoare, pot fi mutați mai mulți într-un salon. 
În prezent există la Spitalul Municipal din Câmpina un singur pacient infectat cu coronavirus în stare gravă, care de 40 de zile este conectat la ventilator. 
„Activitatea până acum s-a desfăşurat în condiţii de securitate. Evident că şi noi ne dorim să tratăm pacienţii cu care eram în mod tradiţional obişnuiţi şi vom căuta soluţii şi sprijin de la DSP în continuare în ceea ce priveşte aspectele ce ţin de circuit, legate de lipsa de personal… Fireşte, nu vom face rabat la niciun efort pentru a redeschide spitalul într-o măsură mai mare decât până acum, spital care nu a fost închis. Ambulatoriul a înregistrat peste 4000 de pacienţi, până în momentul acesta unitatea de urgenţe a funcţionat non-stop, la cort, în ploaie, în condiţii total improprii actului medical. Nimeni nu s-a plâns, nimeni nu a dezertat. Sperăm să menţinem acelaşi tonus bun şi să ne îndeplinim misiunea cu succes în continuare!”, a declarat managerul spitalului săptămâna trecută. 
În concluzie, deocamdată, nu se știe până când, câmpinenii nu se pot trata în condiții obișnuite la Spitalul Municipal, fiind nevoiți să apeleze la celelalte unități sanitare din județ.

Un comentariu

  1. Buna,
    Eu nu știu de ce trebuie ținuți pacienții asimptomatici si cei cu simptome ușoare la spital, așa normal ca nu mai sunt locuri…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare