Știri

Liberalii atacă Primăria cu Arghir

 

Pentru campania electorală şi alegerile locale care bat la uşă, liberalii au avut mari bătăi de cap. Poate cele mai mari… Nu au găsit nici o variantă ideală pentru funcţia de primar în interiorul partidului, au purtat negocieri cu Jenica Tabacu, ajungând, în cele din urmă, la Elvis Arghir. Actualul consilier local nu a venit cu mâna goală, ci la “pachet” cu colegul şi prietenul său Valentin Chiriacopol, care a demisionat din PD-L cu exact o zi înainte de a se înscrie în PNL. “Este cea mai bună alegere pe care am făcut-o”, a declarat convins preşedintele liberalilor câmpineni, Dragomir Enache.

 Deputatul Adrian Semcu, preşedintele PNL Prahova, aţinut să fie prezent la lansarea candidaturii lui Elvis Arghir la funcţia de primar al Câmpinei din partea liberalilor. În acelaşi timp, a fost prezentat şi Valentin Chiriacopol, care a semnat adeziunea la noua sa formaţiune politică imediat după conferinţa de presă. De asemenea, la lansarea candidatului PNL pentru Casa cu Grifoni au mai participat şi alţi liberali, candidaţi la funcţiile de consilier local sau de primar în localităţile vecine. Liderul local al liberalilor, Dragomir Enache, a recunoscut că “am mai purtat negocieri, acestea fiind un semn al activităţii politice. Jenica Tabacu a venit cu un semiprogram şi condiţii… simpatice, care, însă, erau foarte greu de acceptat, iar doamna Tabacu nici nu s-a încadrat în profilul dorit de noi pentru candidatul la funcţia de primar”. În aceste condiţii, a fost acceptată varianta Arghir, cu atât mai mult cu cât “nu au fost condiţii imperios puse”, după cum a precizat acelaşi Enache. La rândul său, Arghir a precizat: “Liberalismul este o stare de spirit şi mai sunt foarte mulţi dintre cei din PD-L care ar dori să vină în rândurile PNL. Este un grup care a dus greul PD-ului şi nu a plecat când acest partid a căzut, aşa cum a făcut Horia Tiseanu, care s-a întors atunci când PD a fost readus de această echipă la o cotă acceptabilă”.

Se redeschid dosarelelui Arghir?

În precedenta campanie electorală, atunci când Arghir a candidat la Primărie din partea PD, unii dintre adversarii săi au scos la iveală o serie întreagă de dosare. “În patru ani – ne-a precizat Arghir – nu am aflat nimic despre acele dosare. Au fost simple poveşti vânătoreşti, dar eu am fost pus la zid de parcă vândusem flota României… De altfel, un alt motiv pentru care am ales PNL este acela că în anul 1946, înaintaşul actualului PD-L, Partidul Muncitoresc Român, devenit ulterior Partidul Comunist – PCR, folosea exact aceeaşi tactică . Atunci, foloseau dosarele împotriva oponenţilor politici, Maniu, Brătianu, dar şi alţi oameni incomozi”.În aceste condiţii, este clar că următoarea campanie electorală va fi foarte dură, poate fără precedent.

Obiective îndrăzneţe

 “Vrem să câştigăm alegerile!”, a decretat Elvis Arghir, care a adăugat: “Ţintim funcţia de primar şi un număr cât mai mare de consilieri. Eu cred că PNL poate avea şapte consilieri locali”.

 “Pe Tiseanu, l-am tăvălit…”

Candidatul liberalilor la funcţia de primar, Elvis Arghir, a vorbit şi despre ceilalţi contracandidaţi la funcţia de primar. “Pe Tiseanu l-am tăvălit prin Consiliul Local în lupta de idei. Nu-l consider un adversar serios… În opinia mea, este jenant să ai un astfel de primar într-un municipiu cum este Câmpina. Bercăroiu este o mână moartă la jocul ăsta şi cred că, de fapt, face jocul altcuiva… Mai serioşi îmi par alţi candidaţi, printre care şi Jenica Tabacu, dar care nu reprezintă un pericol pentru mine. Am intrat în posesia unui sondaj, în care Horia Tiseanu este la jumătatea procentului cu care a câştigat acum patru ani, Bercăroiu are foarte puţin… Mai multe opţiuni au adunat nişte «necunoscuţi» în politica locală, printre care Alin Moldoveanu. În schimb, pentru mine, creşterea este semnificativă faţă de alegerile din 2004, ceea ce mă îndreptăţeşte să cred că aveţi în faţa dvs. pe viitorul primar al Câmpinei”, a afirmat Arghir, foarte sigur pe el .

Adrian Semcu, preşedinte PNL Prahova: “Avem mari speranţe pentru Câmpina!”
Prezent la lansarea candidaturii lui Elvis Arghir pentru Primăria Câmpina, liderul PNL Prahova, Adrian Semcu, a declarat: “Este prima lansare a unei candidaturi pe care partidul nostru o face. Şi am ţinut ca aceasta să fie la Câmpina, pentru că avem mari speranţe aici. Vrem primar liberal pentru Câmpina!”

 “Ni se punea pistolul la tâmplă”
Consilierul local Valentin Chiriacopol a recunoscut că a demisionat din PD-L joi, 21 februarie. “Din Consiliu, mai vedem…” – a spus enigmatic Chiriacopol, care pare decis să urmeze exemplul “Arghir” în această situaţie. “La PD-L ni se punea pistolul la tâmplă, faci aşa, dacă nu…”, a explicat Chiriacopol motivul plecării din partidul lui Tiseanu. La solicitarea noastră, Chiriacopol a nominalizat şi… “pistolarii”: “Coloneii, cei ştiuţi şi mai puţin ştiuţi Iar eu, oricum, eram soldat neinstruit…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare