Știri

La Spitalul Judeţean din Ploieşti au fost amenajate izolatoare, iar pacienţii au început să fie testaţi şi de acasă

Ieri, Ioana Loghin, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti au fost amenajate izolatoare în majoritatea secţiilor, iar Ambulaţa a început recoltarea de teste Covid pentru pacienţii suspecţi şi la domiciliu. 

Foto: rohealthreview

„În aceste zile, nu a fost amendat niciun director de la SJU. Au fost discuţii şi Spitalul Judeţean a reuşit să îşi amenajeze izolatoare, cu excepţia a patru secţii în care efectiv nu se poate – secţia de Diabet, Nefrologie, Chirurgie Vasculară şi Chirurgie Plastică, pentru că nu există infrastrucutra. (…) UPU, la fel, a fost descongestionat, a preluat o parte şi Ambulanţa, a început să facă recoltări la domiciliu”, a declarat Ioana Loghin în conferinţa de presă. 
În continuare, aceasta a declarat că a fost vizat un nou spital din Prahova pentru a deveni unitate medicală suport şi este vorba despre o unitate sanitară privată din Băicoi care are contract cu Casa de Asigurări Prahova: „Am mai identificat încă un spital care a fost inclus în lista cu spitalele suport COVID. (…) începând de mâine, sperăm ca acesta să ne pună la dispoziţie încă şapte saloane pentru suspecţii COVID (…) şi încă 12 saloane cu 2 paturi, deci 24 pentru cei pozitiv”, a declarat directorul DSP. 
Unitatea medicală privată din oraşul Băicoi nu dispune de secţie de ATI, însă poate oferi suport pentru oxigen. 
Săptămâna trecută, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a efectuat o vizită la SJU Ploieşti unde a declarat că persoanele asimptomatice vor fi testate de la domiciliu de către echipajele Serviciului de Ambulanţă Judeţean şi că toate spitalele în care sunt trataţi pacienţi Covid trebuie să-şi amenajeze izolatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare