BREAKING NEWSȘtiri

La Câmpina, viceprimarul Liviu Dumitrache a fost trimis să „păzească” angajații instituțiilor de cultură

În urmă cu o săptămână, viceprimarul Câmpinei, Liviu Dumitrache (USR-PLUS), recunoștea, după mai puțin de două luni de zile de la numirea sa în funcție, că nu prea se înțelege cu primarul Alin Moldoveanu și că ar fi nevoie de o mai bună colaborare. În interviul pe care ni l-a acordat, acesta afirma, între altele, că se așteaptă să fie încărcat de către edilul șef și cu alte treburi ale urbei, suplimentare față de lista lungă a atribuțiilor deja delegate și că alianța pe care o reprezintă în Consiliul Local (USR-PLUS, PNL, PMP și Cezar Grama de la Partidul Verde) nu va vota favorabil proiectele referitoare la înființarea unui Centru Cultural, la desființarea Serviciului Public Piața Centrală ori noua structură a orgranigramei administrației publice locale, proiecte ce urmau a fi dezbătute în ședința din data de 27 mai a Consiliul Local Câmpina.
După cum v-am informat deja, cele două proiecte referitoare la Centrul Cultural și la Piața Centrală au fost respinse în ședința amintită cu 13, respectiv 14 voturi din 19, motiv pentru care inițiatorul lor, primarul Alin Moldoveanu a fost nevoit să retragă proiectul privind aprobarea noii organigrame și a statului de funcții, în care se regăseau inclusiv reducerile de personal gândite în eventualitatea aprobării celor două proiecte menționate.

Confruntarea dintre majoritatea consilierilor locali și primarul Moldoveanu, în urma căreia proiectele edilului șef au picat la vot, nu a rămas fără urmări, ba, mai mult, pare să fi trecut la alt nivel. Luni, 31 mai, viceprimarul Liviu Dumitrache a primit dispoziție scrisă din partea primarului ca, timp de cinci ore pe zi, să monitorizeze activitatea instituțiilor de cultură care făceau obiectul înființării Centrului Cultural (Casa Tineretului, Casa de Cultură „Geo Bogza”, Biblioteca Municipală), inclusiv a personalului acestora și la sfârșitul fiecărei zile să întocmească un raport amănunțit pe care să-l înainteze primarului.
„Este adevărat că am primit o dispoziție scrisă de la domnul primar prin care vrea să mă trimită să-i păzesc pe angajații instituțiilor de cultură timp de cinci ore pe zi și la sfârșitul fiecărei zile să fac un raport de activitate pe care să i-l prezint dumnealui. Nu am acceptat o asemenea dispoziție pentru că mi se pare complet neserioasă și lipsită de logică, în condițiile în care am multe alte atribuții, stabilite tot de dânsul, nu cu mult timp în urmă, pentru care, practic, mi-ar mai rămâne doar trei ore din programul de lucru. Ce să înțeleg? Că vrea să mă împiedice să mă ocup de alte treburi cu adevărat importante pentru oraș?! Am ignorat această dispoziție și îmi văd în continuare de munca serioasă pentru care am fost numit de către colegii mei de alianță și de către alegători” – ne-a declarat Liviu Dumitrache.
La rândul său, primarul Alin Moldoveanu explică, în referatul ce însoțește dispoziția emisă, motivele care au stat la baza hotărârii sale de a-i delega viceprimarului Dumitrache această nouă atribuție și anume tocmai cerințele și nemulțumirile alianței majoritare din Consiliul Local, care au dus la votul negativ și la respingerea proiectului său privind înființarea Centrului Cultural. Cu alte cuvinte, dacă tot sunteți nemulțumiți și cereți analize financiare și culturale prin care să demonstrăm falimentul instituțiilor pe care dorim să le reformăm, poftiți de vă ocupați de acest lucru prin intermediul viceprimarului.
„În urma discuțiilor din cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Câmpina din data de 27.05.2021 a rezultat necesitatea monitorizării/ evaluării activității Casei Tineretului, Casei de Cultură „Geo Bogza” și a Bibliotecii Municipale „C.I. Istrati”. Totodată a fost prezentat avizul nefavorabil al Comisiei administrație publică locală, relații cu publicul s.a.m.d., acordat Proiectului de hotărâre privind înființarea Centrului Cultural Municipal prin reorganizarea activității unor instituții publice din subordinea Consiliului Local (…), aviz prin care comisia și-a expus considerentele, respectiv: «Nu a fost efectuată o evaluare a activității artistice (de conținut), manageriale și financiare, nu s-a prezentat o analiză privind activitatea economico-financiară din ultimii 5 ani (mai putin 2020 an pandemic), a instituțiilor ce vor fi reunite sub Centrul Cultural, nu s-a prezentat o evaluare a activității culturale a acestor instituții efectuată de oameni de cultură, având în vedere faptul că domeniul cultural este definit prin subiectivitate, precum și că actualii șefi ai instituțiilor nu au fost consultați și nu li s-au cerut soluții pentru îmbunătățirea activității culturale și redresare a situației financiare. Înainte de întocmirea proiectului nu s-a prezentat o analiză a eficienței și eficacității acestor trei instituții care se doresc a fi cuprinse in Centrul Cultural (…)».
Față de cele menționate, în contextul implementării transparenței între activitatea executivului și cea a Consiliului Local și în vederea monitorizării eficiente a activității instituțiilor de cultură, dispun completarea Dispoziției Primarului Municipiului Câmpina nr. 244/ 07.04.2021 privind delegarea de atribuții Viceprimarului Municipiului Câmpina (…) cu noi atribuții delegate d-lui Viceprimar, după cum urmează: monitorizează activitatea Casei Tineretului, Casei de Cultură „Geo Bogza” și a Bibliotecii Municipale „C. I Istrati”, inclusiv a personalului angajat, timp de 5 ore zilnic, conform programului stabilit de Primarul Municipiului, prezentând acestuia un raport de activitate la sfârșitul fiecărei zile”
– se arată în textul referatului.
Animozitățile dintre viceprimarul Liviu Dumitrache, respectiv alianța pe care acesta o reprezintă în Consiliul Local și primarul Alin Moldoveanu par că se amplifice pe zi ce trece, chestiune care cu siguranță nu este în avantajul comunității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare