BREAKING NEWSȘtiri

La Câmpina, dozele de vaccin au sosit astăzi cu șase ore întârziere

Astăzi, 29 ianuarie, pentru prima dată de la începerea celei de-a doua faze de vaccinare în România, care a debutat în data de 18 ianuarie, la centrul de vaccinare de la Casa Tineretului din Câmpina, dozele de vaccin au ajuns cu șase ore întârziere pe fondul disfuncționalităților de livrare la nivel european ce au afectat și țara noastră. În aceste condiții, toți cei programați începând cu ora 8 dimineața, în general persoane cu vârsta de peste 65 de ani, au fost reprogramați după ora 13.00 și chiar și în zilele următoare, sâmbătă și duminică.


„Dozele de vaccin au întârziat destul de mult azi, aproximativ șase ore și asta pentru prima dată de când s-a deschis centrul de aici, de la Casa Tineretului. Am reprogramat pacienții și sperăm că vom reuși să reintrăm în normal, asta dacă nu cumva vor mai avea loc întârzieri și în zilele următoare. Sperăm să nu mai fie cazul, având în vedere că de săptămâna viitoare vom primi și doze de vaccin Moderna, astfel că luni, 1 februarie și marți, 2 februarie, cei programați vor primi vaccinul Moderna, miercuri, 3 februarie și joi, 4 februarie, vor fi vaccinați cu Pfizer BioNTech și tot așa, în funcție de ceea ce ne vor trimite cei de la București. De reținut că dozele de rapel vor fi făcute cu același tip de vaccin primit în faza întâi. În prezent avem cam 60 de programări zilnic la vaccinare și în fiecare dimineață primim o nouă listă de la STS, astfel încât nu știm exact până în ce dată sunt programați oameni la centrul nostru. În plus, cred că începând din 8 februarie, o să avem o problemă cu personalul aici, la centrul de vaccinare, în sensul că marea majoritate a asistentelor care asigură permanența sunt cele care vor trebui să se întoarcă la cabinetele școlare odată cu începerea cursurilor. Am anunțat acest aspect la Primărie și văd că deocamdată nu au fost luate măsuri. Sper să nu ajungem în situația să n-aibă cine să-i vaccineze pe cei programați” – ne-a declarat dr. Anca Pop, medic responsabil la centrul de vaccinare deschis la Casa Tineretului.

De reținut că aceeași întârziere, care a fost anunțată, s-a înregistrat și la celelelalte două centre de vaccinare din Câmpina, cel de la Spitalul Municipal și cel de la Spitalul Voila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare