Știri

Kaufland nu mai investeşte la Câmpina!

Ceea ce se anunţa a fi una dintre cele mai mari – dacă nu chiar cea mai mare – investiţii din Câmpina în ultimii 20 de ani a devenit doar o amintire… Una urâtă…În urmă cu ceva vreme, firma Kaufland a achiziţionat de la societatea IRA un teren de aproximativ 30.000 mp, excelent poziţionat, aproape de intrarea în Câmpina, pe B-dul Nicolae Bălcescu. S-a trecut la treabă… S-au demolat clădirile care existau pe acel teren, firma Kaufland având intenţia declarată de a construi aici cel mai mare complex din Europa de Sud-Est. De ce? Pentru simplul motiv că doi dintre principalii conducători români ai amintitului concern au case de vacanţă la Cornu şi Telega şi au îndrăgit această zonă, încercâd şi să speculeze poziţia strategică deosebită a Câmpinei, la intrarea spre Valea Prahovei. Conform mai multor surse din interiorul Kaufland, aici ar fi urmat să se găsească, pe lângă un hypermarket, trei mall-uri, o parcare subterană, beneficiile unei astfel de investiţii fiind maxime pentru comunitatea noastră, cu reflectare directă şi în bugetul local. Numai că, la un moment dat, lucrurile au stagnat…Kaufland a dorit – aşa cum susţine că are la toate magazinele sale – ca intrarea să se facă din B-dul Nicolae Bălcescu, pentru toţi cei care doresc să vină la acest complex. Această pretenţie ar fi presupus realizarea unui sens giratoriu chiar la intrarea în zona respectivă. Şi după ce s-au obţinut toate avizele necesare de la Poliţie, lucrurile s-au împotmolit acolo unde se aşteptau cel mai puţin – la Primărie. Aşa cum s-a discutat şi într-o şedinţă a Consiliului Local, reprezentanţii administraţiei locale au refuzat să permită realizarea unui sens giratoriu la intrarea în viitorul complex, oferind ca variante fie mutarea sensului cu pricina la intersecţia B-dului Nicolae Bălcescu cu Calea Dacia (la Troiţă), fie accesul celor care vin dinspre centrul localităţii să se facă pe Strada Sălaj, prin spatele autogării. La rândul lor, reprezentanţii firmei Kaufland au încercat să convingă autorităţile locale că pe acolo va fi doar intrarea pentru aprovizionare. Cum nu s-a ajuns la un acord, conducerea firmei Kaufland a decis să abandoneze proiectul de la Câmpina!Acum, Kaufland şi-a rezolvat şi situaţia terenului, pe care îl va ceda unei alte firme, iar Câmpina va rămâne cu buza umflată… ratând astfel ocazia unei investiţii extrem de importante, aducătoare de noi locuri de muncă şi de încasări consistente pentru bugetul local. În schimb, cei care se vor bucura vor fi proprietarii celorlalte magazine importante din localitate, precum şi cei care s-au luptat cu Kaufland pentru obţinerea acestui teren.

6 Comentarii  

  1. nu se poate sa pierdem si acest proiect necesar pentru oras din cauza mafiei locale. centrul orasului este plin de spatii goale si neamenajate din cauza chiriilor care le cer…avem nevoie de kaufland,avem nevoie de altceva in campina ….

  2. altii sau aceiasi? adevarat ca doritori sunt multi dar nu au puterea acelorasi……..poate avem nevoie de ce vor doar ei , din ce pot face ei bani,poate avem nevoie si de bariere la intrarea in oras,nu crezi?

  3. altii sau aceiasi? poate avem nevoie de ce vor ei ,de ce vor aceiasi, din ce pot face ei bani!!!! poate avem nevoie si de bariere la intrare in campina!!!…nu avem nevoie de kaufland!!!nu avem voie!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare