Știri

Jenica Tabacu s-a înscris oficial în cursa pentru Casa cu Grifoni

În prezenţa vicepreşedintelui Partidului Iniţiativa Naţională (PIN), Lavinia Şandru, a fost lansată oficial candidatura Jenicăi Tabacu la funcţia de primar al municipiului Câmpina. De asemenea, a fost prezentată şi noua structură de conducere a filialei locale a acestei formaţiuni politice, filială care nu exista şi care a fost închegată abia cu o săptămână înainte de anunţarea candidatului la fotoliul de primar. Jenica Tabacu este şi preşedintele organizaţiei locale a PIN. “Mă bucur când o femeie este aleasă pentru o funcţie de conducere”, a spus Lavinia Şandru, care s-a dovedit a fi destul de “alunecoasă” atunci când a fost vorba să dea unele răspunsuri tranşante. Chiar a recunoscut că ea a fost cea care a insistat pe lângă Jenica Tabacu să nu iasă cu declaraţii în această perioadă în care scandalul cu PSd a ţinut capul de afiş în politica locală.


“Un suflu nou, în spirit european”

Lavinia Şandru a avut numai cuvinte de laudă la adresa Jenicăi Tabacu “prietena şi colega noastră”: “Jenica Tabacu este un profesionist. Are avantajul că vine cu un suflu nou, în spirit european”.În vreme ce Jenica Tabacu era vădit emoţionată de această prezentare, Lavinia Şandru a dezvăluit că “am discutat de mai multă vreme cu Jenica, de vreo lună şi jumătate, şi mă bucur că acceptat să vină alături de noi”.Numai că acum o lună şi jumătate, Jenica Tabacu era, încă, unul dintre posibilii candidaţi ai PSD la funcţia de primar sau… consilier local. Dar, despre acest subiect, Jenica Tabacu a evitat să discute, în vreme ce Lavinia Şandru i-a luat în permanenţă apărarea şi a dus discuţiile spre alte subiecte de interes general, fără a se lămuri câteva lucruri concrete.

“Nu vreau să stau deoparte de viaţa politică”

Jenica Tabacu a părut molipsită de acest comportament al Laviniei Şandru. Nu a vrut să vorbească despre scandalul din PSD, despre motivele concrete pentru care a părăsit corabia social – democrată şi nici despre posibilitatea de a-i fi revocat mandatul de consilier: “Ar fi o lipsă totală de respect faţă de foştii mei colegi din PSD să vorbesc acum despre ei. Ceea ce am avut de spus, am spus acolo… Nu am făcut decât să fiu consecventă principiilor şi proiectelor mele şi atunci când proiectele mele nu şi-au mai găsit ecou într-un anumit partid am plecat. Pentru că sunt o luptătoare şi vreau să-mi impun proiectele. Nu vreau să stau deoparte de viaţa politică. Am numeroase proiecte, pe care le consider foarte importante pentru comunitate şi nu sunt dispusă să cedez”.

“La Câmpina, PIN este sub scorul pe care îl are Jenica Tabacu”

Cu greutate, reprezentanţii PIN au acceptat să prezinte conducerea filialei locale. Aceasta numără, conform spuselor preşedintelui organizaţiei judeţene, Răzvan Budileanu, “32,33 de membri, iar la alegeri, în funcţia de lider a fost aleasă Jenica Tabacu, vicelider este Ioan Andrei Piţigoi, Mădălina Botescu este secretar”. La rândul său, Lavinia Şandru a adăugat: “La Câmpina, PIN este sub scorul pe care îl are Jenica Tabacu. Vrem trei-patru locuri de consilier şi Jenica Tabacu să intre în turul doi la alegerile pentru Primărie”. Dacă va fi aşa sau nu, doar rezultatul alegerilor o va demonstra, cert este doar că lupta pentru funcţia de primar al municipiului Câmpina pare să fie mai aspră ca niciodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare