Știri

Ioan Simion a devenit preşedinte de onoare al PNL Câmpina

Liberalii îşi vor alege noile structuri de conducere pe 3 aprilie

Filiala locală a Partidului Naţional Liberal s-a întâlnit vineri seară într-o Adunare Generală Extraorinară. În prezenţa preşedintelui organizaţiei judeţene, Adrian Semcu, a parlamentarului Cristian Burlacu, a foştilor candidaţi ai acestei formaţiuni politice pentru funcţiile de senator şi deputat la alegerile din 30 noiembrie 2008, Liviu Ilaşi şi Ioan Simion, a altor lideri locali, preşedintele interimar al PNL Câmpina, Virgil Guran, a trecut în revistă rezultatele înregistrate de PNL la ultimele alegeri.
La alegerile parlamentare, PNL a obţinut în colegiile care au inclus şi municipiul Câmpina, rezultate peste media partidului la alte scrutinuri. Cu toate acestea, nici Liviu Ilaşi – candidat pentru Senat – şi nici Ioan Simion – candidat pentru Camera Deputaţilor – nu au reuşit să acceadă în Parlamentul României. În schimb, tocmai ca o recunoaştere a rezultatelor bune de la alegeri şi a creşterii semnificative a procentului electoral al acestei formaţiuni politice, Ioan Simion a fost investit ca preşedinte de onoare al filialei Câmpina a PNL, primind diploma care îi atestă această calitate chiar din mâna preşedintelui organizaţiei judeţene, Adrian Semcu.
Preşedintele interimar al PNL, Virgil Guran, a făcut o analiză pertinentă şi la obiect a activităţii acestui partid în ultima jumătate de an. S-a spus lucrurilor pe nume, s-a vorbit fără ocolişuri, reliefându-se atât lucrurile bune, cât – mai ales – lucrurile mai puţin bune, care odată îndreptate pot readuce organizaţia locală a PNL în centrul vieţii politice câmpinene.
De altfel, în Consiliul Local Câmpina, prin cei doi aleşi locali ai PNL, Dragomir Enache şi Elvis Arghir, acesta din urmă şi fost candidat al partidului pentru funcţia de primar la alegerile locale din vara anului trecut, sunt într-o evidentă şi incomodă opoziţie. Şi spunem acest lucru având în vedere coaliţia formată din PDL, PSD şi PIN, în care a fost înglobat şi PNDC, această alianţă conjuncturală numărând nu mai puţin de 17 consilieri locali.
De asemenea, Adunarea Generală Extraordinară a PNL a stabilit data la care vor avea loc alegerile pentru noile funcţii de conducere din filiala locală. Aceste alegeri vor avea loc în data de 3 aprilie, la ora 17,00, în sala mică a Casei Tineretului. Pentru principala funcţie de conducere în partid, cea de preşedinte, singura candidatură anunţată a fost cea a actualului preşedinte interimar, Virgil Guran. Lupta pare a fi mai acerbă pentru celelalte funcţii de conducere din interiorul filialei locale.
Chiar dacă, poate, există funcţii care îi încântă pe unii politicieni, viitoarea echipă de conducere a PNL Câmpina va avea serios de lucru. În primul rând va trebui să se manifeste tot mai puternic şi să devină o adevărată opoziţie şi în plan local, chiar dacă forţa dată de cei doi consilieri este destul de redusă. Sunt multe lucruri în politica şi adminstraţia câmpineană pe care o opoziţie puternică le-ar putea fortifica. Nu în ultimul rând, anul acesta vor fi două campanii electorale, pentru europarlamentare şi pentru prezidenţiale, iar implicarea PNL-ului în acestea va fi dificilă, în condiţiile întăririi semnificative a partidului prezidenţial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare